Mlado Mladinsko ǀ O Ukrajini Bojan Grobovšek & Ervin Hladnik Milharčič

17.03.2022 ǀ 17:00
Mlado Mladinsko v sodelovanju s Pritličjem organizira pogovor na temo aktualnega dogajanja v Ukrajini, ki ga bosta skušala osvetliti Bojan Grobovšek, nekdanji diplomat in novinar ter zaslužni predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose, ter Ervin Hladnik Milharčič, novinar in vojni dopisnik.
Dogodek je odprt za vse, posebej lepo pa so vabljeni dijaki in študentje, ki jih spodbujamo k vprašanjem in lastnim komentarjem.
»Putinov režim prepričuje ruske državljane, da ukrajinska vojska življenjsko ogroža rusko govoreče prebivalstvo v Ukrajini ter da so v Kijevu na oblasti skrajni ukrajinski nacionalisti, ki ne skrivajo svojih simpatij s somišljeniki Stepana Bandere, ki so med drugo svetovno vojno v Ukrajini kolaborirali z nacističnimi okupatorji in izvedli številne vojne zločine.« (Bojan Grobovšek)
»Kaj lahko mi pri tem naredimo? Za začetek naj gredo avtobusi na meje po ljudi, ki so prišli čez. Večinoma ženske in mladoletni otroci. In da ne bo pomote: poberemo vse po vrsti, tudi Indijce, Afričane in Afganistance. Avtobusi lahko gredo do Lviva. In potem poskusijo, kako je po polžje potovati 32 ur skozi Karpate na zahod proti Madžarski ali na sever do Poljske.« (Ervin Hladnik Milharčič)