PaRadium Študent 89,3.0 x パンク 24/7

07.05.2015 | 20:00

YOUR MUSIC… YOUR INTERNET… パンク 24/7

Ob svečani obletnici, ki jo kane slovenska molekularna radiologija praznovati 8. maja na Metelkovi, velja opozoriti tudi na naše druge, često po krivici spregledane prispevke k znanstvenemu in zvočnemu napredku družbe. Eden teh je gotovo paradiumov izotop 2.0Rš, ki so ga naši vrli znanstveniki prvič predstavili javnosti leta 1998. 2.0Rš ohranja domala vse lastnosti paradiuma, a doda eno pomembno novost: spričo binarne zgradbe njegovih elektronov kaže izotop Rš skoraj nepredstavljivo visoko stopnjo viskoznosti in tako odpravi zadnjo resno oviro pred razširjeno rabo paradiuma. Z drugimi besedami, 2.0Rš se lahko prenaša ne samo preko namenskih radijskih oddajnikov in sprejemnikov, temveč tudi preko navadnih telefonskih oz. optičnih kablov in brezžičnih usmerjevalnikov.

A s tem prelomnim odkritjem potencial internetologije še zdaleč ni bil izčrpan. Po celem svetu se dogajajo zanimivi poskusi, ki jih bosta RŠeva dežurna internetologa Mike in Žiga predstavila na znanstvenem DJ predavanju, ki se bo odvijalo 7. maja ob 20. uri v prostorih Pritličja. Glavna tematika predavanja bo njun projekt パンク 24/7, ki se opira na najnovejše ugotovitve kontroverzne mlade vede metaradiointernetologije. Vabljeni!

パンク 24/7 (CenturyLink® Data Center, New Mexico, ZDA)

Kot se glasi naslov Leonejeve mojstrovine, ki je prešel v ljubljanski flajer kliše, »Good guys wear black«… Misel dodobra potrdi gost, čigar nedopadljiva matte črna fasada skrije pravcatega prvaka internetne glasbe. パンク 24/7 ni le DJ… Je sveženj računalniške in IaaS programske opreme, skrbno sestavljen z enim samim namenom: neutrudljivo – »24/7« – prenašati najnovejše zvoke Souncloud podtalja v svet, oz. »TO THE WORLD!«, kot sam pravi njegov agresiven džingl. Vapo-rave, eDM, ransomwave, minimall… ni ga čez noč nastalega spletnega podžanra, ki mu njegovi visoko avtomatizirani plejlist algoritmi ne bi bili kos.

Medtem ko nekateri mladci bahavo ponavljajo rek »I am the internet«, パンク 24/7 to misli dobesedno. Saj je zgolj škatla, povezana na internet, pa po zaslugi cloud tehnologije niti to ni več. Dobe-fucking-sedno.*

*No, not dobe-fucking-sedno. パンク 24/7 sta v resnici Mike in Žiga… to je kao fora… »joke«.

čakčakčakčakčak, še nekaj: パンク 24/7 logotip c/o Anja Romih

FB DOGODEK