Selekcija #2 x Ljubljana Pride ǀ AKA Neomi

29.06.2024 ǀ 21:00
V desetem letu delovanja pripravljamo razširjeno edicijo 10. koncertov Selekcija. Poletno sezono bodo s koncertom na prostem odprli naši dragi AKA NEOMI, dogodek se bo odvil v sklopu festivala Parada ponosa 2024. 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ 🎤
Srčno vabljene_i, da si skupaj znižamo nivo kortizola v krvi in se pozibavamo med tlakovci v središču Ljubljane. Lepo se bomo svetile_i v temi! ⏏️
***
𝐀𝐊𝐀 𝐍𝐞𝐨𝐦𝐢 – 𝘵𝘳𝘪𝘰
Glasba, ki je po godu nočnim zverem s strtimi srci, podivjanim in nežnim bakhantkam, romatičnim dušam, ki rade pogledujejo v zvezdno nebo in tistim, ki obožujejo namakanje v banji ter menijo, da ni nič bolj krepčilnega za dušo in telo kot vroča kopel … Če ste kaj eko-anksiozni in si priznavate, da kdaj niste v redu, vam AKA Neomi odgovarjajo, da nič hudega, saj glasba lahko deluje terapevtsko. AKA Neomi je ljubljansko-dolenjska skupina, katere jedro že nekaj let tvorita pevka in pesmopiska Saša Vipotnik in multi-instrumentalist in producent Mario Babojelić. Spremljajo ju basist Dejan Slak – Sleyk, bobnar Marko Grubar in Igor Matković na trobenti.
Slovensko pop sceno so takrat še Neomi prevetrili s prvim albumom Poglej in sedaj dobro poznanimi pesmimi “Odpri oči”, “Čudovito” in “Poglej”. Sledila je krajša pavza, po kateri se je Neomi člansko in žanrsko preobrazila, njihov stil je zavijugal v indie pop, trip hop in psihedelični noise. Nastopili so na avstrijskem Waves Vienna, portugalskem Westway Labu, nizozemskem Eurosonicu in delili oder z Roisin Murphy na njenem ljubljanskem koncertu. Izšel je drugi album z naslovom Beautiful Disasters, ki je požel pozitivne kritike tako doma kot v tujini in bil nominiran za Zlato piščal v kategoriji Album leta 2020. Zdravstvena kriza je načrte nekoliko prekrižala, a ustvarjali so dalje in izšlo je še nekaj pesmi v angleškem jeziku, med njimi “Grow Old”, “The View” in “Self Service”, zatem pa so se spet vrnili k materinščini.
***
𝘼𝙡𝙗𝙪𝙢 “𝙇𝙚𝙥𝙤 𝙨𝙚 𝙨𝙫𝙚𝙩𝙞𝙨̌ 𝙫 𝙩𝙚𝙢𝙞”
Na tretjem albumu se je pod besedila poleg Vipotnik podpisala še njena dolgoletna življenjska sopotnica Eva Taja Cimerman in v pesmi prinesla svojstven humor in nekaj več optimizma. Glasba se je napolnila z duri in plesnimi ritmi. Album ” Lepo se svetiš v temi” bo razsvetlil najbolj temne kotičke vaše notranjosti.
***
Design: Rok Mar 🎨
#pritlicje10
𝟏𝟎 𝐋𝐄𝐓 𝐏𝐑𝐈𝐓𝐋𝐈𝐂̌𝐉𝐀 = 𝟏𝟎 𝐋𝐄𝐓 𝐊𝐎𝐍𝐂𝐄𝐑𝐓𝐍𝐄𝐆𝐀 𝐂𝐈𝐊𝐋𝐀 𝐒𝐄𝐋𝐄𝐊𝐂𝐈𝐉𝐀
(Koncert je bil zaradi vremena prestavljen iz 12.6.2024)