STREaMENJA 07 | π‘·π’π’Œπ’π’“π’π’π’”π’Œπ’‚ π’‘π’“π’Šπ’‰π’π’…π’π’π’”π’• – π’Žπ’†π’… 𝒏𝒖𝒋𝒏𝒐 𝒛𝒆𝒍𝒆𝒏𝒐 π’Šπ’ π’π’†π’Šπ’›π’π’ˆπ’Šπ’ƒπ’π’ π’…π’Šπ’ˆπ’Šπ’•π’‚π’π’Šπ’›π’Šπ’“π’‚π’π’ 𝑬𝒗𝒓𝒐𝒑𝒐 [POGOVOR] + Ε eΔ‡eΠ― [LIVE KONCERT]

17.06.2021Β | 19:00

Tokratna stre[a]menja bodo prvič potekala v živo na odru pred Pritličjem. V primeru slabega vremena bo dogodek v živo preko socialnih omrežij.
_________________________________________________________
π‘·π’π’Œπ’π’“π’π’π’”π’Œπ’‚ π’‘π’“π’Šπ’‰π’π’…π’π’π’”π’• – π’Žπ’†π’… 𝒏𝒖𝒋𝒏𝒐 𝒛𝒆𝒍𝒆𝒏𝒐 π’Šπ’ π’π’†π’Šπ’›π’π’ˆπ’Šπ’ƒπ’π’ π’…π’Šπ’ˆπ’Šπ’•π’‚π’π’Šπ’›π’Šπ’“π’‚π’π’ 𝑬𝒗𝒓𝒐𝒑𝒐
[pogovor ob 19.00]
+
ŠEĆEЯ [HR] /
𝑆𝐸𝐿𝐸𝐾𝐢𝐼𝐽𝐴 π‘₯ πΏπ½π‘ˆπ΅πΏπ½π΄π‘π΄ 𝑃𝑅𝐼𝐷𝐸
[koncert ob 20.00]
_________________________________________________________
Ob tem, ko pridevnika zelen_a_o in digitaliziran_a_o postajata obča promocijska označevalca, je ključno vpraőanje, koliko se bomo kot družba v prihodnjih letih usmerili v resnično varovanje okolja, ohranjanje narave in biodiverzitete in preprečevanje podnebnega zloma ter kje smo z digitalizacijo, usmerjeno v kakovost življenja ljudi? V kolikőni meri sta zeleni in digitalni razvoj kompatibilna, koliko eden drugega krepita in koliko si nasprotujeta?
O prihodnosti Evrope, ki bi morala biti zelena in ki bo digitalizirana, bodo z novinarko Moniko Weiss govorili:
Andrej Gnezda, filozof, vodja projektov na nevladni okoljski organizaciji Umanotera;
– Igor Zorko, predsednik upravnega odbora Slovenske digitalne koalicije – Digitalna.si, podpredsednik GZS;
– Vuk Δ†osiΔ‡, internetni veteran in umetnik, predavatelj;
– dr. Jerneja Jug JerΕ‘e, vodja PredstavniΕ‘tva Evropske komisije v Sloveniji.
V zadnji izvedbi Stre(a)menj vas vabimo k aktivni udeležbi. Poőljite nam vaőa vpraőanja in premisleke o temi, da jih bomo vpletli v razpravo z gosti. S pogovorom se vključujemo v vseevropsko državljansko razpravo- konferenco o prihodnosti Evrope.
_______________________________________________________
Ε eΔ‡eΠ― πŸ„»πŸ„ΈπŸ……πŸ„΄
Tokratni glasbeni program serije Stre[a]menj poteka v sklopu serije poletnih koncertov pred Pritličjem Selekcija ter programa festivala Parada ponosa 2021.
Umetnica in multiinstrumentalistka Tena Rak predstavlja svoj sladki solo projekt Ε eΔ‡eΠ―. Post-dance in folktronica, včasih samo na akustični kitari, včasih pa na Ε‘tevilnih instrumentih v sodelovanju z glasbeniki iz celotne regije.
Konec leta 2016 je izdala svoj prvi singel z videospotom »Reci, reci mi«, po őe dveh pomladnih singlih leta je l. 2017 izdala album z naslovom »Varijacije na tugu«. Od l. 2018 je na live nastopih odvrgla kitaro in se začela fokusirati na igro z vokalom ob glasbeni spremljavi. Po več gostovanjih v regiji, od Novega Sada, Zagreba, Beograda, Skopja in Ment festivala v Ljubljani l.2020 tik pred apokalipso, je svoj prvi digitalni karantenski koncert izvedla iz domače kuhinje v Varaždinu, ter medtem z njim osvojila nagrado Muzeja sodobne umetnosti.
Ponovno v živo, fizično, na odru, pred občinstvom, pred Pritličjem, v četrtek 17.6. ob 20.00.