7. Lezbična četrt: 3. dan

09.09.2021 | 20:00
20:00:
Amplituda mostu (literarni dvojec Sukič-Tratnik)
Nataša Sukič in Suzana Tratnik bosta tokrat medsebojno pretresli svoji novi knjižni izdaji. Sukič v Amplitudi izriše zgodbo pripovedovalkinega soočanja s staranjem in sovražnostjo sveta na robu epidemiološke katastrofe ter navsezadnje z Ivanino ljubeznijo in Eleninim prijateljstvom. Tratnik je v Pontonskem mostu zapisala hommage 90-im in takratni LGBT sceni, rejverski subkulturi, naraščanju družbene nestrpnosti in iskanju sebe mimo medikamentov in heteronormativnih pritiskov.
21:30:
Med vrsticami: Amplituda (N. Sukič) in Pontonski most (S. Tratnik)
Pritličje
Štiri improvizatorke raziskujejo prostore, ki se odpirajo med junakinjami in bralkami, med njimi in publiko ter nenazadnje v medsebojnih odnosih. Kaj se zgodi, ko zapisane zgodbe medsebojno trčijo, se oprejo na osebne izkušnje, in kako se skozi njihova telesa izražajo v prostoru. Na pripovedno nit bodo kolažirale kratke prizore, ki bodo nova priložnost za sporočila med vrsticami. Tokrat izhajamo iz obeh romanov Nataše Sukič in Suzane Tratnik.
Improvizatorke: Špela Setničar, Teodora Švet, Nina Vombergar, Tanja Matijašević
Dogodkov se udeležite le, če ste zdrave_i, nimate simptomov okužbe z novim koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.
Za obisk prireditve veljajo pogoji PCT. Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.
Upoštevajte priporočila NIJZ: https://www.nijz.si/sl