Anja Radaljac: Punčica | literarni večer na mestnih stopnicah

10.5.2022 | 19:oo

Vabimo vas na pogovor o romanu Punčica Anje Radaljac.
Pogovor z avtorico bo vodila Vesna Liponik, ki je k romanu spisala spremno besedo, v kateri se posebej ukvarja z motivom vampirja v romanu, kar bo tudi eno od osrednjih izhodišč pogovora. Ta se bo obenem dotikal tudi vprašanj nasilja, ekologije, feminizma in pravic živali.
O romanu:
Roman Punčica, ki se med drugim poigrava z žanrom kriminalke in vampirskega romana, otvori iskanje storilca, ko Lilit nekega dne pred svojim kontejnerjem na robu gozda zagleda paket s srhljivo vsebino. Se naj obrne na policijo? Na svoje bližnje? Ali bo naposled primorana posredovati sama? Kočljivo situacijo začnejo nato zapletati še straže, ki pohajkujejo po gozdovih ter vampirji (pravi in manj pravi). Roman v dveh pripovednih linijah postavlja vprašanja o motivih skrajnih dejanj in razkriva, da ni nič tako preprosto kot se zdi na prvi pogled.
O avtorici:
Anja Radaljac je pisateljica, prevajalka, literarna ter gledališka kritičarka (Delo, Radio Ars, Literatura) ter soustanoviteljica in sourednica spletnega portala Animot. Doslej je izdala tri samostojne knjižne naslove: roman Polka s peščenih bankin (2014, LUD Literatura), esejistično delo Puščava, klet, katakombe (2016, Litera) ter nedavno, v marcu 20222, roman Punčica, prav tako pri založbi Litera.
Pogovor bo potekal na stopnicah pred mestno hišo, v primeru slabega vremena pa v Pritličju. Vabljeni_e.