Cena antropocena | Zero waste

02.10.2018 | 19:00

Antropocen je geološka doba, v kateri smo ključna sila in gospodar narave ljudje. Ceno našega gospodarjenja plačuje živa in neživa narava, zanamcem pa puščamo precej bolj obremenjen planet, kot smo ga prejeli. Cena in računi bodo vedno višji, zato se ne smemo več spraševati le o tržni vrednosti, temveč predvsem o zdravju, času, vrednotah, prostoru, kvaliteti dobrin, miru… in nenazadnje možnosti trajnostnega ohranjanja ekosistemov.

V ciklu pogovorov Cena antropocena bomo s sogovorniki odpirali vprašanja, kako na osebni, družbeni in politični ravni živeti bolj odgovorno, predstavljali bomo različne prakse in iskali možnosti, kako soustvarjati odgovorno in aktivno družbo, da antropocen ne bo zadnja geološka doba, ki še nudi možnost življenja, kot ga poznamo.

Prvi pogovor bomo posvetili okoljevarstveni strategiji, gibanju in načinu delovanja Zero waste in razmerjem, ki jih zajema do različnih zvrsti recikliranja. Ob tem se bomo spraševali, kaj zero waste je, koga nagovarja in kako ga lahko implementiramo v svoje življenje na osebni in družbeni ravni. Pogovarjali se bodo:
Maja Rijavec | ustanovna članica Smetumeta
Sašo Dolenc | filozof, fizik, urednik, pisatelj, prevajalec, novinar
Katja Sreš | predstavnica stikov z javnostjo društva Ekologi brez
meja.

Pogovor bo povezovala Maja Korun Hočevar.

Dogodek si lahko ogledate tudi v živo:

FB dogodek