Dober večer, Slovenija z Borutom Mekino | gostja Ivana Djilas

18.03.2015 | 20:30

Vabimo vas na nov pogovor v živo Dober večer, Slovenija, ki ga vodi novinar Mladine Borut Mekina. Tokrat z režiserko in preučevalko krize Ivano Djilas, ki bo med drugim razložila: Kako je vendarle mogoče preživeti v času krize? Kje najeti kredite in v kateri valuti? Kaj je z izgubljeno generacijo, ki ji ne v socializmu, ne v kapitalizmu ni bilo prihranjeno? Kaj storiti, če avtorski honorarji niti približno ne dosegajo lestvice top 100 na Supervizorju? Kako se pripraviti na naslednjo krizo? In na koncu kot vedno še bonus: nekaj besed o usnju in drugih skrivnih strahovih.

Vabljeni prisrčno. Pridite v velikem številu in širite besedo. Pogovor se začne v sredo 18.3. ob 20.30, v kulturnem centru Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana, zraven Magistrata.

Ivana Djilas je režiserka, producentka, raziskovalka in zadnje čase tudi kolumnistka Mladine. Piše o skrivnih strahovih na javnih krajih ali še drugače: o krizi ženske okrog 40. leta v družbi, ki je v krizi. Ivana je prišla v Slovenijo pri 23-tih, po končani Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. V Sloveniji je magistrirala, sedaj je doktorska študentka pedagogike. V zadnjih 15 letih je zrežirala okrog 40 gledaliških predstav, ki so nastajale v raznolikih produkcijskih pogojih. Ve torej, kaj to je življenje.

Borut Mekina pa je sprva hotel postati veleposlanik na Portugalskem, kjer ni veliko dela. Zato je študiral mednarodne odnose, iz katerih je celo magistriral. Ker se mu načrt ni izšel, je moral sprva postati novinar Večera, nato pa najboljši novinar najboljšega tednika v državi – Mladine. V prostem času je kuhar in elektrotehnik. A v resnici si je želel voditi pogovore v živo. Po nastanku kulturnega centra Pritličje se mu je želja uresničila: povabili so ga, da vodi čisto pravi tokšov z imenom Dober večer, Slovenija.

FB DOGODEK