Dvocikel v Pritličju: Theremidi Orchestra in Irena Tomažin

30.10.2014 | 21:00

V četrtek, 30. oktobra, se bodo Irena Tomažin in Theremidi Orchestra pripeljali na Mestni trg 2 v Pritličje, v novonastali kulturni center, ki ga bodo za Dvocikel odprli celo predpremierno! Frajerji.

Samostojnima in skupinskemu nastopu bo sledil DJ after: Nova DeViator.

Vstop prost!

Obeta se sodelovanje med eno bolj zanimivih vokalnih umetnic – Ireno Tomažin in 9-članskim orkestrom Ljubljanskega laboratorija za znanost in umetnost Theremidi Orchestra, ki ustvarjajo na inštrumentih, ki so jih razvili sami, zvok pa iz njih izvabljajo s pomočjo bližine, dotika in vlage ter svetlobe.
Theremidi Orchestra: http://vimeo.com/100976824
Irena Tomažin:
*Album IT: http://it-irenatomazin.bandcamp.com/album/crying-games
*Album The taste of silence: http://kamizdat.bandcamp.com/album/taste-of-silence

Druščina je v soboto, 25. oktobra, zaključila glasbeno rezidenco v kranjski Layerjeva hiša, kjer so imeli tudi zaključni nastop v Stolpu Škrlovec – stolpu intermedijske umetnosti in fotografije.
www.facebook.com/events/321955311309959/326785697493587

Rezidenca in koncerti potekajo v sklopu cikla koncertov Dvocikel, ki raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli.
Dvocikel predstavlja 12 glasbenikov in skupin, ki v parih ustvarjajo v kranjski Layerjevi hiši v glasbeni rezidenci. Vsak dvocikel s skupnim repertoarjem nastopi v Kranju in v Ljubljani. Nenavadne kombinacije, nenavadne lokacije in čisto posebna koncertna izkušnja!

www.dvocikel.si
www.moonleerecords.com
www.layer.si

Dvocikel poganjata Mr. Moonlee in Layerjeva hiša, zraven hujša Kataman, pri izvedbi koncerta v Pritličju se zahvaljujemo: Nina Hudej in Barbara Rajgelj.
Verige Dvociklu mažejo na mestni občini Ljubljana in Kranj ter kulturnem ministrstvu.

FB dogodek