DvocikeLJ | PRSA ⨂ Diamond Terrifier Cipher

23.10.2021 | 21:00 | Koncert

⨂ Koncert v Pritličju, sobota, 23. 10. ob 21.00

Dvocikel predstavlja glasbeno rezidenco, sodelovanje in cikel koncertov slovenskega benda Ansambel PRSA in ameriškega Diamond Terrifier Cipher. Avdio vizualna poslastica bo mešala zvoke saksofona in elektronike, tresla stene in odpirala meje, vse skupaj pa bodo začinile še projekcije izpod rok Trouble.
⨂ Diamond Terrifier je Sam Hillmer (US), glasbenik, umetnik in kurator iz Brooklyna. Je ustanovni član skupine Zs, kreativni direktor prizorišča h0l0 s sedežem v Queensu in polovica umetniškega dueta Trouble (z Lauro Paris). Njegova nedavna sodelovanja vključujejo Taubo Auerbach, Dirty Projectors, Laurel Halo, Arta Lindsay in Eartheater. Pretekli projekti med drugim vključujejo Wet Ink in SEM Ensemble.
⨂ Laura Paris, alias Trouble (US) je kiparka, VJ-ka in instalacijska umetnica. Razstavljala in nastopala je v Pioneer Works, Queens Museum, Experimental Media Performing Arts Center (EMPAC), The Cleveland Museum of Contemporary Art, White Chappell Gallery, Inštitutu za sodobno umetnost (ICA) v Londonu in v Vacant Gallery v Tokiu na Japonskem. Laura se s partnerjem in sodelavcem Samom Hillmerjem pogosto pojavlja kot VJ-ka za Diamond Terrifier in Zs. Laura je aktivna tudi kot aktivistka umetniške skupnosti v Bushwicku v Brooklynu, kjer živi.
⨂ Ansambel PRSA (SI) je kolektiv štirih audio-vizualnih umetniških raziskovalcev in tehnikov. Njihovi nastopi stremijo k potiskanju meja žive elektronske glasbe ter vključujejo premišljeno rabo povratnih zank, analize in oblikovanja signalov, bodisi v kontekstu glasbenih/kulturnih kodov, kot tudi materiala za intermodulacijo instrumentov, luči in projekcije.
⨂⨂
DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc
Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganja Layerjeva hiša, podpira pa ga Ministrstvo za kulturo RS.
Vstopnine ni.