Gradimo skupaj s Streho za vse

20.04.2017 | 19:00

Humanitarna neprofitna organizacija študentov in mentorjev Fakultete za arhitekturo in Fakultete za gradbeništvo in geodezijo STREHA ZA VSE Vas vljudno vabi na DOBRODELNO DRAŽBO UNIKATNIH STOLOV in ZABAVO, ki sledi.

Stole so v okviru razvijanja prototipov pohištva izdelali študenti, ki se junija odpravljajo na graditeljsko odpravo v Ugando. V mestu Kabale na jugu Ugande bodo zgradili Amasiko – učni center za otroke, ki živijo na ulicah v partnerstvu s humanitarno organizacijo Alongside Africa iz Velike Britanije.
Uganda je ena od revnejših držav na svetu, z velikim deležem otrok, ki so brez domov in odraščajo v skrajnem pomanjkanju na ulicah, brez možnosti za pridobitev izobrazbe in dostojnega poklica. Organizacija Alongside Africa vodi v mestu Kabale center za otroke z ulice že vrsto let, a v premajhnih prostorih za naraščajoče število otrok, ki potrebujejo pomoč.

Cilj projekta je izgradnja stavbe, ki bo otrokom ponudila prostor za bivanje, osnovno izobraževanje ter učenje obrtnih spretnosti. Z načrtovanjem stavbe so začeli v začetku tega študijskega leta. Ob tem stremijo k uporabi lokalnih materialov in gradbenih tehnik, spodbujanju lokalnega gospodarstva ter k načelu izmenjave znanja.

V četrtek, 20.4. ob 19ih se dobimo v Pritličju, kjer se bomo po dražbi podružili ob funky afriških beatih v družbi VUKA in DISCO DURUM.

Vsa zbrana sredstva dražbe bodo šla neposredno za nakup gradbenega materiala.

POMAGAJTE NAM ZGRADITI AMASIKO, DOM ZA OTROKE Z ULIC!
http://strehazavse.org/

še nekaj o nas:
Društvo Streha za vse smo humanitarna neprofitna organizacija študentov in mentorjev Fakultete za arhitekturo ter Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Z znanjem, ki ga pridobivamo tekom študija ter izkušnjami naših starejših kolegov in mentorjev, želimo pripomoči k izboljšanju življenja prebivalcev v manj razvitih delih sveta. Osredotočamo se na načrtovanje in gradnjo družbenih stavb – šol, vrtcev in zdravstvenih ustanov in tako poskušamo prispevati k doseganju ciljev Deklaracije tisočletja OZN iz l. 2005.

mentorji
Anja Planišček
Aleš Vodopivec
Gašper Medvešek

asistenti
Klara Bohinc
Katja Martinčič
Primož Pavšič

študenti
Anže Briški
Luka Derlink
Nastja Fingušt
Tina Hostinger
Eva Ivačič
Laura Klenovšek
Mojca Lebeničnik
Alessandro De Ioannon
Ženja Maher
Mojca Mlinar
Lona Polona Pušnik
Rok Primažič
Gaber Robežnik
Giulia Sgró
Vesna Skubic
Nace Šinkovec
Matic Škarabot
Andrej Štornik
Janja Šušnjar
Jure Ule
Aleš Žmavc

FB dogodek