Gregor Golobič: Kaj je to šentflorjanska mentaliteta?

20.01.2016 | 20:00

Poslance s hrbtenico hočemo – dokler se ne zgodijo, po novih obrazih hlepimo – dokler jih ne vidimo, nove stranke podpiramo – dokler se ne ustanovijo… je dejal Gregor Golobič ob koncu svoje zadnje politične etape. Njegova stranka Zares je bila oktobra lani tudi formalno ukinjena.

In kaj sedaj? Kakšno je to »stanje duha,« ki preprečuje preobrat in prodor nove politike? Kakšen je ta »duh šentflorjanstva«, ki domnevno vlada Sloveniji, kot je sam večkrat dejal? Ali Slovenijo res vodijo »dežurni pridigarji morale«? Ali je naš domet res vse bolj zamejen s »tabloidno dieto«? Kaj se je spremenilo po času, ko je Slovenija padla v gospodarsko in politično krizo? In pa: ali bi še vztrajal pri Natu? Evru? Kakšna je razlika med SMC in LDS? Med Cerarjem in Drnovškom? Kaj storiti z Mramorjem? Ter končno: Kako je biti kmetovalec?

Z Gregorjem Golobičem, filozofom, nekdanjim generalnim sekretarjem LDS, vodjem stranke Zares, visokošolskim ministrom in prijateljem Slavoja Žižka se bo o aktualno-političnih dogodkih v filozofskem stilu pogovarjal Borut Mekina, novinar najboljšega medija v državi, Mladine seveda, v seriji razprav »Dober Večer Slovenija,« s katerimi vas pripravljamo na še eno emancipacijo. Ta je že zelo blizu.

Naredite nekaj zase in pridite. To sredo, 20. januarja ob 20h v kulturnem centru Pritličje, Mestni trg 2.

FB DOGODEK