Igor Kordej razstavlja v Pritličju

22.12.2015 | 20:00

Na prihajajoči torek ob osmih zvečer striparna Pritličje sklepa letošnjo bleščečo serijo razstav s pregledom nedavnih del Igorja Kordeja, legende hrvaškega novega vala in bržčas najbolj dejavnega striparja Balkana.

Kordej je v sedemdesetih in osemdesetih skupaj z Mirkom Ilićem osnoval napredno novovalovsko gibanje Jugo stripa, navdahnjeno od Moebiusa in drugih avtorjev revije Metal Hurlant, ki so formalno eksperimentiranje kombinirali z izvrstno risbo in psihadeličnimi, družbeno prevratniškimi zgodbami. Po razpadu skupne domovine se je Kordej sprva udinjal kot plačano pero pri ameriškem velikanu Marvelu, zadnjo dekado pa dela predvsem za francoski trg, kjer je pred nekaj leti prejel tudi viteški red za zasluge v umetnosti.

Kordej bo razstavo, na kateri se bodo poleg ostalih poslastic našle tudi table iz njegovega najnovejšega projekta, kritiško opevano ukronijske zombijade Mi mrtvi izpod tipkala genialnega Darka Macana, tudi osebno otvoril, pri tem pa bosta z Izarjem Lunačkom rekla besedo ali dve o mojstrovi karieri, upih in strahovih. Definitivno the predbožični dogodek, ki ga ne gre zamuditi.

FB DOGODEK