Predstavitev knjige ǀ Januarska žetev

21.11.2023 ǀ 18:00
Najbolj javno in odprto pritličje v središču Ljubljane tokrat premleva napete, včasih smešne, drugič groteskne, celo absurdne kratke zgodbe, ki so nastale v Mariboru.
Septembra je izšla Janurska žetev, zbirka kratkih zgodb, med katerimi so nekatere že dosegle vidnejše rezultate na literarnih natečajih.
Lepo vabljeni na predstavitev knjige in pogovor z avtorico Miko Hočevar, ki ga bo vodila literarna kritičarka Aleksandra Gačić.
Kratke zgodbe iz knjige v bralcu vzbudijo tolikšno stopnjo vznemirjenja in napetosti, kot bi brali daljši roman. Zgodbe, ki bi prav lahko bile resnične, so obdane s črno-belimi avtorskimi fotografijami. Ta vizualni učinek bralca (nehote) opominja na kontrastne situacije, ki jih včasih ponudi življenje. Januarska žetev vsebuje osemnajst kratkih zgodb, ki se dogajajo v znanih in manj znanih krajih naše dežele, tudi v Ljubljani.
Spremno besedo je napisal znani slovenski pisatelj Tone Partljič. Ob izidu knjige je sicer povedal, da jo je napisal preslabo in da je knjiga še boljša.
Vstop prost.
Več informacij o knjigi, kjer lahko preberete tudi tri kratke zgodbe: http://www.mika-hocevar.si/
»Pretežno tragične scenarije zna avtorica prekiniti z ravno pravšnjo mero drugače zasnovanih zgodb, ki imajo včasih tudi srečen konec in vedrejšo, s humorjem prepojeno plat, s tem pa nam pušča nekaj upanja, da bo nazadnje vse dobro.« (Matija Štumberger)
»Avtorici je v žanru, ki načeloma zahteva izkušenega pisca, že s prvencem uspelo doseči visoko stopnjo kvalitete.« (Tone Partljič)