Javna seja | Deena Abdelwahed

15.12.2018 | 23:00 Klub Monokel | Ustanova • Deena Abdelwahed

16.12.2018 | 19:00 Pritličje

Vljudno vabljene_i na drugo Javno sejo z Deeno Abdelwahed, glasbeno producentko, DJ-ko in aktivistko, razpeto med Tunisom in Toulousom, ki pri svojih performansih hodi po robu klubskega in družbenega ter se sprašuje, kako bi elektronska glasba zvenela, če bi se razvila v arabskem svetu. V Ljubljano prihaja še na krilih sveže izdanega prvenca “Khonnar”.

Obvezno domače branje:

EP KLABB (InFiné éditions, 2017)
https://deenabdelwahed.bandcamp.com/album/klabb

KHONNAR (InFiné éditions, 2018)
https://deenabdelwahed.bandcamp.com/album/khonnar

Deena se iz podtalja klubov Monokel in Tiffany seli v Pritličje le dan po svojem debitantskem nastopu v Ljubljani. Z njo se bo o iskanju zvoka kot sredstva upora v času arabske pomladi, mejah in njihovi transcendenci ter rumenih brezrokavnikih pogovarjal Luka Volk, aktivist in član kolektiva Ustanova.

“[…] do not make the mistake of classifying this as ‘world music’ – an out-dated colonial ghetto for nonwestern music modes – this is a vital now sound that recognises no borders in it’s fierce mission to make the dancefloor bump whilst uncompromisingly referencing all-too-real geopolitical concerns.”

– SHAPE, Platform for Innovative Music and Audiovisual Art from Europe

Pogovor bo potekal v angleščini.
FB dogodek
___________________________________________________

Javne seje so pogovori v živo z glasbeniki_cami, ki jih ob gostovanjih v Klub Monokel in Klub Tiffany soorganizirata Ustanova in Pritličje. Gostje so družbeno angažirani umetniki_ce, ki jih je pomembno poslušati in slišati.

___________________________________________________

Cel program v Pritličju v decembru 2018 -> Pritličje | december