Kaj lahko LGBTIQ+ skupnost naredi za demokratično rabo javnih (LBBTIQ+) prostorov?

18.06.2024 ǀ 18:00
Ali je mogoče govoriti o LGBTIQ+ skupnostih brez, da govorimo in razmišljamo o (LGBTIQ+) prostorih?
Dogodek bo odprl vedno aktualna vprašanja kdo in kaj definira LGBTIQ+ prostore. Kakšne prostore (ni)smo imele_i, (n)imamo in želimo? Čigava odgovornost je njihova vzpostavitev, kdo naj jih ustvarja in ohranja ter pod kakšnimi pogoji?
V pogovoru s preteklimi in sedanjimi upravljalkami_ci javnih LGBTIQ+ prostorov se bomo pogovarjale_i o njihovih motivacijah, izkušnjah in izzivih ter v okovih kapitalizma iskale_i najmanjši skupni imenovalec potreb in želja LGBTIQ+ (prijaznih) prostorov prihodnosti.
Gostje_i:
– Neja Berger, RŠ Pokvirje
– Jernej Škof, ŠKUC/Klub Tiffany
– Barbara Rajgelj, Pritličje
Moderira: Linn Julian Koletnik
Vabljene_i!
***
V desetletjih osebnih in javnih bojev, v katere smo bili vedno znova prisiljeni, smo se utrudili, a tudi utrdili. Ne dovolimo si več, da nam boje kdorkoli vsiljuje, smo pa pripravljeni nositi tiste, ki si jih sami izberemo, ko je to treba. In ker je danes – bolj kot kadarkoli prej – treba, ob 40. obletnici LGBTQIA+ gibanja v Sloveniji in ob 10. obletnici Pritličja pripravljamo cikel pogovorov o tem, kaj lahko LGBTIQ+ skupnost naredi za ….
***
Dogodek je del kulturnega programa ob obeležitvi 40. obletnice gibanja LGBT+ skupnosti v Sloveniji. Program 40. obletnice gibanja LGBT+ skupnosti: https://40lgbt.si/