Kamizdat Rentgen | rouge-ah & Maja Osojnik

18.10.2018 | 21:00

Nastopajo:
❯❯❯ rouge-ah
❯❯❯ Maja Osojnik
❯❯❯ VJ 5237

Kamizdat Rentgen na svoji peti epizodi predstavlja debitantski album ustvarjalke, harfistke in raziskovalke zvoka, ki deluje pod psevdonimom ‘rouge-ah’. Ob njej bo s solo nastopom nastopila pevka, glasbenica in skladateljica Maja Osojnik, ki že mnogo let živi in dela v Avstriji.

❮❮ rouge-ah: bare ❯❯
Glasba na debitantskem albumu glasbenice in vizualne umetnice, ki več let aktivno deluje pod imenom rouge-ah obsega devet skladb, ki prečijo širok žanrski spekter elektro-akustične kompozicije z uporabo terenskih posnetkov, šumečega drone-ovskega ambienta in raznolikega procesiranja akustične in električne harfe. Gre za zvočni avto-portret, skozi katerega avtorica izvirno skozi lastno glasbeno poetiko razgalja intimno in abstraktno sliko boleče čustvenosti.

Urška Preis (1992) je glasbenica, harfistka in vizualna umetnica, rojena v Ljubljani. Končala je klasično gimnazijo Poljane ter vzporedno obiskovala Srednjo glasbeno in baletno šolo (kasneje Konservatorij za glasbo in balet). Diplomski in podiplomski študij je opravljala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in izmenjavah na Listaháskóli Íslands v Reykjavíku in Leipziški Hochschule für Grafik und Buchkunst. Je del glasbenega dueta II/III skupaj s producentom elektronske glasbe Tinetom Vrabičem Nitzem, v Leipzigu pa se je začela na sodobni glasbeni sceni uveljavljati s solo projektom rouge-ah, s katerim ima danes za sabo že zavidljivo število nastopov pri nas in v tujini.

Maja Osojnik (1976) je pevka, skladateljica, improvizatorka elektroakustične glasbe in zvočna umetnica, uveljavljena na več glasbenih področjih, kot naprimer zgodnja glasba, sodobna in eksperimentalna glasba, jazz in svobodna improvizacija, zvočna umetnost in težja glasba. Komponira in piše za ples, gledališče, film, radio, zvočne instalacije in raznolike glasbene skupine in ansamble. Živi in dela na Dunaju, Avstrija. >> http://maja.klingt.org

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles. Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

Sodelujoči: Gašper Torkar in Kamizdat

FB dogodek