Koncert | TI (Bg, Srbija) + Ensh + MM Checkman

14.05.2015 | 21:00

Kataman in Pritličje najavljata promocijski koncert beograjskega psihadeličnega elektro pop dua Ti ob izidu drugega albuma »Život u dvoje«. Za ogrevanje bo poskrbel pevec in producent iz Toronta – Ensh!

Četrtek, 14.5.2015 ob 21h @ Pritličje!
Vstopnina: 6€ v predprodaji / 8€ na dan koncerta

Ti sta Ilija Duni in Trajče Nikolovski – dolgoletna soustvarjalca »Nove srbske scene » (Repetitor, Nežni Dalibor, Petrol, …). Ilija je svoje dolgoletne glasbene izkušnje zapečatil v zasedbah Petrol in Meatmarket, Trajče pa v White Noise In A White Room in Čistilište.
Oba makedonskih korenin, sta svoj kreativni potencial združila v valilnici pripadnikov »Nove srbske scene«, v stavbi BIGZ-a v Beogradu leta 2012, kjer se je rodil duo Ti. Vlogi dua sta jasno razdeljeni. Vadita v Ilijevi dnevni sobi, kjer Ilija prek kitare in »synt basa« skrbi za melodično sliko zvoka Ti, Trajče pa na elektronskem bobnu spremlja melodične zgodbe Ilije. Vokalno sta si enakovredna.

V Dunijevi dnevni sobi sta povila prvi plošček »Koliko dana«, s katerim sta osvojila koncertne odre po Srbiji in na območju celotne nekdanje Jugoslavije, lani pa prvi album »Vidimo se!«. Letos pa sta v lastnem studiu posnela drugi veliki album »Život v dvoje«, ki izide 27.aprila 2015.
Zasanjane in tople melodije Dunijeve kitare in basovskih pedalov, občasnih synthovskih vložkov, enostavna hipnotična besedila, Trajčevi ritmi, ki ustvarjajo prijetno atmosfero lenobnega deževnega popoldneva ali poznega prebujanja v dnevu brez obveznosti so nekateri izmed elementov, ki so pustili opazno sled v glasbenem podtalju ex- Yu regije.

Music
http://grupati.bandcamp.com

Social
http://www.facebook.com/grupa.ti
https://twitter.com/grupati

Ensh je solo projekt Milenka Vujoševića, pevca in producenta iz Toronta. Pred dobrim letom se je iz mesta, v katerem je živel od svojega prvega leta preselil v rojstni Beograd. Milenko v svojevrstnem glasbenem podpisu kombinira semple, klaviature, vokalne loope. Njegov zvok je primerljiv z nekaterimi največjimi inovatorji svetovne elektronske scene – Bjork, The Knife, iamamiwhoami. Letos je izdal singl »Ćuti«, prvi v srbskem jeziku, sledi EP »Both of them Milenko« v srbskem in angleškem jeziku.

Music:
https://ensh.bandcamp.com/

Social:
https://www.facebook.com/enshmusic
http://www.twitter.com/enshmusic

FB DOGODEK