Mare Bulc: So tehnične ovire že v glavah?

17.02.2016 |20:15

Zakaj se moramo pretvarjati, da je vse v redu? Zakaj ni primerno in zakaj se ne spodobi govoriti o trenutnih razmerah, o blatu, o tehničnih ovirah, o naraščajoči množici brezpravnih, o reki anonimnih ljudi, o žici in o izbruhih sovraštva, klicih k nasilju? Kje živimo, če se spodobi, da o tem na osrednji kulturni praznik molčimo?

O tej dilemi – kakšna poetika je v času grozot še mogoča – se bomo pogovarjali z režiserjem in dramatikom Maretom Bulcem, avtorjem zadnje Prešernove proslave, ki je slovenski kulturni establišment, ministrstvo za kulturo in upravni odbor Prešernovega sklad, obtožil cenzure, ozkoglednosti in teženju k gleichstimmung. Povedal bo kako in zakaj je prišlo pritiskov nanj, kako je to razumel in zakaj bi morali mnogi drugi to razumeti kot napad na bistvo svobode.

Z Maretom Bulcem se bo o njegovih delih in aktualno-političnih razmerah pogovarjal Borut Mekina, novinar najboljšega medija v državi, Mladine, v seriji razprav »Dober Večer Slovenija,« s katerimi vas pripravljamo na novo emancipacijo.

Naredite nekaj zase in pridite. To sredo, 17. februarja ob 20.15h v kulturnem centru Pritličje, Mestni trg 2.

FB DOGODEK