Metodologije beleženja | Razprava

20.06.2016 | 18:00

Tokratne metodologije beleženja bodo potekale v obliki razprave dosedanjih udeležencev in udeleženk (dialoških parov) beleženja metodologij ženskih avtoric na področju sodobnega plesa. Skupaj bomo skušali osvetliti ključne dileme beleženja in osnovati premise za nadaljnje delovanje. Srečanje bo potekalo v obliki polodprte razprave, ki bo odprta tudi za javnost. Vabljeni vsi!

http://emanat.si/si/izobrazevanje/?tag=belezenje

Metodologije beleženja sodobnega plesa je v formi dokumentacije oziroma beleženja koreografsko-dramaturških parov, izvajan v obliki javnih strokovnih dogodkov, in sicer na temo beleženja metodologij ženskih avtoric slovenskega sodobnega plesa. Beleženje bo potekalo tako, da bosta predvidoma vsakič znova na javni diskusiji sodelovali
izbrana umetnica (plesalka oziroma koreografinja) in kritičarka oziroma teoretičarka, ki bo osvetlila avtoričin opus iz izbrane perspektive

Cilj projekta je začetek sistematične refleksije in dokumentacija metodologije sodobnega plesa v slovenskem prostoru, z željo omogočiti dostopnost informacij o sodobnem plesu strokovni in širši javnosti.

Popisovanje jezika ženskih koreografinj od konca osemdesetih let naprej kot popisovanje preslišanih glasov tako ni omejeno le na generacije, temveč na beleženje posamičnih praks in postopkov v različnih časovnih obdobjih, ki so predstavljeni skozi dramaturške pogovore, v čemer se povezujeta dva procesa: beleženje koreografskih postopkov in dramaturgija plesa.

FB DOGODEK