Milo: Razstava Roka Kleve Ivančiča

27.02.2016 | 21:00

Striparna Stripolis/Pritličje predstavlja prvo letošnjo razstavo: samostojni razobes stripovskih Roka Kleve Ivančiča aka RoKIja, avtorja mlajše generacije, ilustratorja striparja, etno violinista, člana grupe Papirnate sanje in svežega akademskega slikarja, ki bo na naših stenah predstavil strani iz svojega prvega celovečernega strip albuma Milo.

Za neposvečene: gre za poetično štorijo o plišastem slončku ki ga v življenje prebudi sen neke nesrečne sirote, nato pa skozi album tava po mestu in išče svoj smoter ob srečanji s številnimi drugimi mestnimi duhci, dokler se naposled ne sooči s trpinčenim duhom ustanove goječe njegovega duhovnega starša.

Milo je izjemen prvenec, zrisan v čudovitih akvarelih, ki se jih ne bi sramoval niti kak stripar zrele kariere, pripovedovan pa tako mojstrsko, da boste lahko le zmajali z glavo. Zgodba na koncu malce zašepa, a to so le porodni krči, ki jih bo moč odpraviti v naslednjih podvigih, na razstavo pa se pride itak zaradi slikic, ane?

Otvoritvi in kramljanju z avtorjem bo kakopak sledila še manjša zakuska in pijanka, tako da le pridite v čim večjem številu!

FB DOGODEK