MODEM | Alley Catss (HU) LIVE + ooo

30.06. | 21:00

Ḿ̹͎̝̟̜̞O̶͙͎̮͈̙D̵̻̠͔͈E͕͉͇̯M̩͖̟͈̀͟ͅ, ki sicer internetne glasbene trende mapira preko radia, se odslej manifestira tudi IRL v seriji dogodkov v sodelovanju s Pritličjem.

Alley Catss (HU) je producent, DJ in vizualni umetnik, ki pod številnimi psevdonimi vztrajno izdaja eklektično eksperimentalno elektroniko v kateri se abstraktne zvočne forme in razpuščeni ambienti mešajo s sedimenti klubskih muzik. Lahko ga smatramo za enega zanimivejših predstavnikov aktualnega internetnega podtalja, na katerem tovrstno zvedavo zvočno raziskovanje postaja vedno popularnejše.

Od prve uradne izdaje leta 2011 je njegova glasba izhajala pri založbah Midlife, EXILES, Sewage in Opal tapes, največkrat pa jo zgolj objavi na lasten Soundcloud ali na Bandcamp svoje založbe Daddypower. Letos je tudi del mednarodne glasbene platforme SHAPE.

https://soundcloud.com/alleycatss
https://alleycatss.bandcamp.com
https://daddypower.bandcamp.com
https://www.mixcloud.com/kkwkwkwk/
https://www.youtube.com/channel/UC_jE3jTls0SQ1G28-OhcNIQ

ooo (aka Whirl of Beat) (HU) je producent in DJ, ki se ukvarja z raznolikimi, na samplih baziranimi noiserskimi improvizacijami, prežetimi z duhom idm-a, breakcorea in tehna.
Deluje tudi v dvojcu ooo & MA’AM z vokalistko in producentko MA’AM, s katero sta lani izdala EP na madžarski spletni založbi EXILES.

https://soundcloud.com/whirl-of-beat
https://exiles-electronics.bandcamp.com/album/ooo-maam-0

Z DJ setom ju bo spremljal tudi domači selektor Tetsuo, sicer med drugim tudi kurator oddaje Modem na Radiu Študent, ki se, podobno kot njegovi DJ miksi, ukvarja predvsem s sodobnim spletnim podtaljem ter z najnovejšimi premiki v elektronski, tako klubski kot obklubski glasbi.

https://soundcloud.com/modemodemodem
http://radiostudent.si/glasba/modem
https://www.facebook.com/modemodemodem/
https://www.mixcloud.com/modemodem/

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dan poprej bo Alley Catss pod psevdonimom dj0 z nekoliko bolj klubskim setom obiskal tudi Klub Monokel:
NANI MO – dj0/torkar/tetsuo/r36/liara t’soni