Predstavitev knjige ǀ Nikogaršnji čas

05.06.2024 ǀ 19:00
V sredo, 5. junija 2024, ob 19. uri vabljeni na predstavitev novega romana Klemna Kordeža. Na odru se mu bo v vlogi moderatorja pridružil Gašper Stražišar, kot gosta pa bosta v pogovoru sodelovala še urednika obeh njegovih del Urban Vovk in Andrej Hočevar.
📖 Po svojem romanesknem prvencu Hladna veriga se Klemen Kordež vrača z novim literarnim delom Nikogaršnji čas, ki je prva knjiga, ki jo bo izdal pri naši založbi. Še svežo iz tiskarne vam jo bo predstavil v kultnem ljubljanskem baru Pritličje, ob praznovanju izida in svojega rojstnega dne pa bo avtor vsem kupcem knjige en izvod podaril. Na voljo bo tudi za klepet in podpisovanje.
Zanimalo nas bo:
Od kod naslov Nikogaršnji čas?
Zakaj ima knjiga štiri zgodbene loke?
Na kakšen način se razlikuje od Hladne verige?…
Na vsa ta vprašanja bosta skupaj z avtorjem poskušala odgovoriti Urban Vovk in Andrej Hočevar, ki nam bosta s pomočjo svojega poznavanja slovenske literarne produkcije povedala tudi, kam bi sama umestila Kordežev najnovejši roman.
Ob vročih nočeh najbolj trpijo tisti z največjimi sanjami.«
Sklepni stavek romana Nikogaršnji čas strnjeno povzema atmosfero knjige. V delu prevladujejo liki, ki jim je življenje namenilo ravno dovolj možnosti, da se jim njihovi cilji zdijo dosegljivi, a obenem premalo, da bi jih lahko uresničili … Zaradi tega v njih zlagoma prevlada izkrivljeno stremljenje po nečem, česar ne znajo ubesediti in jih vodi na stranpoti, ki jih poskuša popisati roman.

Klemen Kordež (1985) je diplomiral iz filozofije, nato pa opravil še magisterija iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine. Nekaj let se je ukvarjal z literarno kritiko (Literatura, Mentor, AirBeletrina, Radio Študent, Radio Ars) in naredil nekaj intervjujev za revijo Outsider. Po prihodu v Berlin je začel pisati svoj prvi roman Hladna veriga, ki je bil leta 2021 nominiran za književni prvenec leta, z njim pa je gostoval tudi na festivalu romanesknih prvencev v Budimpešti. Svoje kratke zgodbe je objavljal v reviji Literatura, občasno napiše tudi kak esej ali kolumno.