Nočni pogovori: Maruša Majer

24.10.2016 | 21:30

Ideja Nočnih pogovorov je preprosta in stara kot človeštvo: ko pade noč, sedimo ob medli svetlobi, nemara s pijačo v roki, in zazibani v pripoved poslušamo o izkustvih, zgodbah in pogledih na svet tistega oziroma tiste, ki je tokrat prevzela mikrofon.

Tretjič naokoli bo to Maruša Majer, ki v zadnjih letih slovi kot ena izmed najbolj nadarjenih, svojskih in tudi najbolj iskanih igralk v Sloveniji. Z dvema diplomama v žepu (primerjalna književnost in igra) je suverena v različnih medijih in žanrih – na odru, pred kamero, v performansu, z lutkami, v improvizaciji ali ob strogo zapovedanih koreografiji in scenariju. Nemara se vam bo zdelo, da jo že poznate – zaradi ‘javljanja’ iz recepcije Studia City ali ker je gledališke živali pač niste mogle spregledati na odrskih deskah. Morda pa vam bo ‘kar nekako domača’ preprosto zaradi odprtosti do ljudi in sveta, s katero vsakogar hitro očara.
Je ena tistih posameznic, pri katerih je izredno težko potegniti črto med življenjem in delom, saj oboje naseljuje z enako karizmatično prisotnostjo, pristnostjo, radovednostjo, integriteto in tudi ‘otročjo podivjanostjo in z občutkom za lahkotno’, kot se je zapisalo kritičarki Zali Dobovšek.

Spoznali jo bomo v ‘vlogi’, ki je večini najtežja: predstavljati samo sebe. Tokratna postavitev pogovora je po svoje tudi nekoliko posebna, saj sta si moderatorka in gostja dejansko že leta ‘domači’ v prijateljstvu. Kar v osnovi pomeni, da sta že davno prešli čez površino pogovora (če je ta sploh kdaj obstajala) in prešli v globlje življenjske debate. Tokrat želita, da se debati o živetju, preživetju in nemara celo pri nazdravljanju življenju pridružite tudi vi.

Pridite odprte glave, s pijačo v roki in komentarji na koncu jezika.

FB DOGODEK