Novinarska konferenca | knjiga Open.dnevnik

17.10.2018 | 11:00

Vabimo vas na novinarsko konferenco ob predstavitvi knjige OPEN.DNEVNIK, ki bo jutri, v sredo, 17. oktobra 2018, ob 11.00 v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana.

Knjiga vsebuje spletne dnevnike, ki so jih med leti 2010 in 2013 mesečno pisali sopotniki in sopotnice LGBT prijaznega lokala Cafe Open. Cafe Open se je leta 2013 zaprl, zgodbe in skupnost, ki se je okrog njega spletla, pa živi naprej v izbranih zapisih 27 avtorjev in avtoric, ki poleg zelo osebnih pogledov, razmislekov, popotovanj, dilem in razočaranj, odslikavajo tudi duh časa.

Pisateljica Suzana Tratnik, sociolog dr. Roman Kuhar, pesnica Nataša Velikonja, glasbena teoretičarka Nina Dragičević, politolog dr. Alen Toplišek, poslanka Nataša Sukič, režiser Alen Jelen, pesnik Brane Mozetič, pravnica dr. Barbara Rajgelj, borka proti korupciji dr. Alma Sedlar, publicistka in književna kritičarka Maja Šučur, pisateljica Urška Sterle, producentka elektronske glasbe Nina Hudej ter mnogi drugi nas vodijo skozi negotovosti in stiske gospodarske krize, prizadevanja in bolečino poraza na družinskem referendumu, upanje ljudskih vstaj, grozo in strah prve splitske parade ponosa, presenečenja in dileme ob prvi predsedniški zmagi Boruta Pahorja. (Ne)vsakdanje misli in aktivnosti (ne)običajnih ljudi, prečene z izkušnjo pripadanja in pripadnosti manjšinski skupnosti.

Knjiga je izšla pri založbi Zavod za kulturo raznolikosti Open.

Novinarsko konferenco bo povezovala Maja Ličen, knjigo pa bodo predstavile:
– sourednica in solastnica lokala Cafe Open Barbara Rajgelj,
– sourednica Monika Weiss,
– avtorica enega od dnevnikov Suzana Tratnik.

Vabljeni_e.

FB dogodek