Odmor u netaknutoj prirodi | razstava

13.11.2017 | 20:30

Po okrogli mizi Plastika na smetišče zgodovine!, ki bo 13. novembra 2017 ob 19. uri v Pritličju, bo odprtje razstave Odmor u netaknutoj prirodi pesnice in aktivistke Vesne Liponik. Razstava bo na ogled do 30.11.2017.

O razstavi

Odmor u netaknutoj prirodi je reklamno geslo enega izmed spletnih ponudnikov turističnih storitev na Jadranu. Kontekst komercializacije naravo vzpostavlja kot komoditeto s profitabilnim potencialom, ki je na razpolago poseganju in izkoriščanju. Na diskurzivni ravni uporaba pridevnika netaknuta (neokrnjena) intenzivira tovrstno postopanje.

Plastična vrečka, plastični lonček, delčki plastične embalaže, mikroplastika …. Po poročilu UNEP (United Nations Environment Programme) vsako leto več kot 6,4 milijonov ton odpadkov pristane v morju, največji del teh odpadkov predstavlja plastika. Ko se torej potapljaš, ko plavaš, ko hodiš, ko … se torej neizogibno konfrontiraš s konzumacijo, ki prehaja v svoj zadnji stadij ‒ proces dolgotrajne in škodljive razgradnje, proces onesnaževanja.

Fotografije so bile posnete na Žutu (Kornati), septembra 2016.

Fb dogodek