Okrogla miza “Kje pa vas nestrpnost žuli?” | STRAH – s filmom za strpnost

22.06.2016 | 20:30

STRAH: S filmom za strpnost
Okrogla miza: “Kje pa vas nestrpnost žuli?”Vabljeni, da se nam v sredo, 22. Junija 2016, ob 20.30 pridružite na predstavitvi filmskega projekta STRAH in spremljevalnem pogovoru v Pritličju.Z namenom ozaveščanja javnosti na problem porasta ekstremne desnice in vseh oblik nestrpnosti, s katerimi se v družbi (ponovno) soočamo, smo se v produkciji Narayan odločili, da na problem opozorimo s filmom in ga javnosti predstavimo skupaj s kampanjo ozaveščanja proti fašizmu, rasizmu in ksenofobiji.

Ker želimo slišati tudi vaša mnenja, izkušnje in pomisleke o tej vse bolj pereči problematiki, ob predstavitvi projekta in spremljevalne crowdfunding kampanje organiziramo pogovor na to temo.

Svoje poglede bodo delili režiser filma Dejan Babosek, Erik Valenčič, Jelena Aščič, Max Zimani, Ervin Hladnik Milharčič in Arne Hodalič. Pogovor bo povezovala Valentina Plaskan, vas pa vabimo, da se nam pridružite in poveste, kje pa vas nestrpnost žuli.

Film Strah z aktualno zgodbo poudarja nevarnosti rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost poziva k strpnosti in sprejemanju različnih kultur. Prikazuje zgodbo najstnika, ki podleže populistični propagandi ekstremne desnice, za kar plača zelo visoko ceno. Do spoznanja pride, ko je za rešitev že zdavnaj prepozno, posledice svojih dejanj pa bo občutil še celo življenje.

Več nas bo, težje nas bodo preslišali!

Facebook: https://www.facebook.com/filmstrah/
Teaser: http://www.narayanproduction.com/short-film-fear.html
Inde GoGo: https://www.indiegogo.com/projects/fear-film-for-the-social-awareness-campaign#/