ONE MAN NATION //gender|o|noise\\ + Ontervjabbit

30.05.2015 | 22:00

Pritličje & Zasavje Noisefest International 2015 predstavljata #prenoisefest:

ONE MAN NATION (Tara Transitory), eksperimentalna glasbenica in umetnica, tokrat prvič v Ljubljani v okviru svoje letošnje evropske turneje.

Poleg izkušenj na področju medijske in zvočne umetnosti, v svojih delih aktivno raziskuje teme spolov, noisa in ritualov, s preučevanjem zgodovine transeksualnosti ter preko performansov in kolektivne izkušnje z ustvarjanjem katarzičnih dogodkov v trans*queer skupnostih po celem svetu.

Rojena v Singapurju, trenutno živi med Azijo in Evropo, kjer sodeluje pri mednarodnem //gender|o|noise\\ projektu z Miriam de Saxe in organizira tematske trans*queer Translæctica večere.

ONTERVJABBIT je noise/drone/synth projekt iz Hrastnika, za katerim stojita Neven M. Agalma (Dodecahedragraph, Cadlag itd.) in Domen Učakar (Icarus Down, Lifecutter). Zgodovina njunega glasbenega ustvarjanja sega nazaj v srednješolska leta, prek igranja v lokalnih hardcore/punk/death metal skupinah in kasnejšega ukvarjanja in raziskovanja elektronskega zvoka, ki ju združi v skupnem projektu, ki je dvignil kar nekaj prahu v ‘katakombah’ slovenskega podtalja.

Osredotočata se predvsem na raziskovanje živega zvoka in pri tem uporabljata analogne mašine/efekte ter DIY glasbila, v kombinaciji s softversko-digitalnim procesiranjem. Intenzivna doza nojzerske naplaščenosti ostaja conditio sine qua non njunega ustvarjalnega procesa, ki v sebi zaobsega tako ambientalno-futuristične prevoje, kot drone-bazirane in sekvencirane sintetizatorske elemente, podprte z basovsko orientiranimi repeticijami sámo-ujetega zvoka.

ZNFI – Zasavje Noisefest International 2015 letos poteka med 5. – 7. junijem: https://www.facebook.com/events/1581545822099488/

Vstopnina #prenoisefest: 5eur

Special offer: vstopnina #prenoisefest + dvodnevna ZNFI festivalska vstopnica = 20eur