Otvoritev razstave ǀ Danaja Kurnik + KiKi

11.01.2024 ǀ 19:00

V razstavi 𝘋𝘦𝘭𝘶𝘻𝘪𝘫𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘯𝘥𝘪𝘰𝘻𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 & 𝘥𝘦𝘭𝘶𝘻𝘪𝘫𝘦 𝘵𝘳𝘪𝘷𝘪𝘢𝘭𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪 𝗗𝗮𝗻𝗮𝗷𝗮 𝗞𝘂𝗿𝗻𝗶𝗸 raziskuje odnos med avtobiografskimi mislimi in umetniškimi deli. Ukvarja se z prikazom subjektivnosti doživljajev in namigovanjem na širše pripovedno dogajanje. Zanima jo izkušnja senzibilnosti, fiksacij, nenavadnih zavezništev in estetizacije, zanima pa jo tudi dobivanje pozornosti.
Danaja Kurnik je študentka magistrskega programa ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, diplomirala je pa iz filmskih študij in psihologije na Univerzi v St Andrewsu na Škotskem.
*************
Kantavtorica 𝗞𝗶𝗞𝗶 z avtorsko glasbo nastopa od leta 2021, ko je izdala svojo prvo pesem Punčka iz papirja. Radio Študent jo opisuje kot “čarovnico intimnih pripovedk”, njeno glasbo pa kot “magični folk-pop”.
KiKi je marca 2023 izdala svoj prvi album KRiKi, v katerem je 12 avtorskih pesmi. Na trenutke so lahko temačne, a jim ne manjka lepih harmonij in čustvenih izpovedi. Album je prejel pozitivne odzive tako iz ljubiteljske publike kot iz glasbene stroke.

 

fb