Prekariat v visokem šolstvu | Kako raziskujejo in predavajo prekarci?

09.02.2016 | 19:00

Prekarno delo ni dolgotrajno, ne predstavlja stabilne oblike zaposlitve, zaslužek pa ne zagotavlja dostojnega preživetja. Nadalje, gre za delo, ki delavcu, t. i. prekarcu, ne zagotavlja delovnopravnega varstva, pogosto (delno) umanjka socialna varnost, ob enem pa njegov navadno fleksibilen delavnik zaznamujejo tudi preobremenjenost in nepredvidljivi dohodki. Status prekarnega delavca lahko pripišemo vsem, ki so se znašli nekje med brezposelnostjo in pogodbo za nedoločen čas. Med drugim gre za osebe, ki opravljajo delo na podlagi civilnih pogodb (avtorske pogodbe, podjemno delo), delajo na črno, s skrajšanim delovnim časom, opravljajo študentsko delo, agencijsko delo ali so samozaposlene (s.p.).

Na tretjem srečanju v okviru projekta Prekariat bomo 9. februarja 2016 ob 19:00 v Pritličju razpravljali o visokem šolstvu. S kom razpravljamo, razkrijemo v prihodnjih dneh! 🙂

Pogovarjali se bomo o tem, kdo so prekarni delavci visokega šolstva, kje so vzroki za pojav prekariata v visokem šolstvu, kako prekarni elementi zaposlenih vplivajo na kvaliteto in kvantiteto njihovega dela ter kje so potencialne rešitve.

Se vidimo!

FB DOGODEK