Prihajanje domov – delo z lezbijkami, geji, biseksualnimi in transspolnimi osebami

31.05.2016 | 17:00

Kevin McCann pri svojem delu govori o procesu ‘prihajanja domov’ (‘coming home’) in ne ‘prihajanja ven’ (‘coming out’ = razkritje) kot načinu osvetljevanja težav in izzivov za oba, klienta_ko in terapevta_ko, pri srečevanju z in odkrivanju tematik LGBT. Prihajanje domov ni enkraten dogodek – je proces, ki se razvija ter zahteva pozornost, predanost in zavedanje, da bi se lahko soočile_i z lastnimi ponotranjenimi prepričanji v zvezi s seksualnostjo, spolom, željo in stereotipi.

S Kevinom McCannom se bo pogovarjala Mateja Capek, vodja programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene pri Društvu informacijski center Legebitra.

Pogovor organizira Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju s Pritličjem. Kevin McCann v Sloveniji gostita Inštitut za geštaltsko terapijo Ljubljan – GITA in Slovensko društvo za geštalt terapijo – SLOGES.

Pogovor bo potekal v angleščini.

Kratek življenjepis:

Kevin McCann se je iz geštaltske psihoterapije diplomiral na Univerzi College Cork (U.C.C), kjer je tudi dokončal podiplomsko izobraževanje iz Integrativnih študij psihoterapije (Post Grad H.Dip). Izobraževanje je nadaljeval na inštitutu Gestalt Associate Training Los Angeles (G.A.T.L.A), kjer je leta 2011 pridobil GATLA certifikat iz geštalt psihoterapije in kjer je asistent v programu poletnih delavnic za geštalt terapevte_ke in partnerske terapevte_ke.

Je akreditiran član Irske zveze za svetovanje in psihoterapijo in bivši predsednik Irskega geštaltističnega združenja. Poleg predavanj in vodenja izobraževalnih delavnic na Irskem in v tujini Kevin dela tudi v zasebni praksi kot psihoterapevt za posameznice_ke in pare. Je soustanovitelj Irskega geštalt inštituta, ki ponuja podiplomsko izobraževanje iz geštalt psihoterapije.

FB DOGODEK

 

POSNETEK POGOVORA S KEVINOM MCCANNOM