Pritlična razstava | NEZ PEZ: tattoo books

09.05.2019 | 21:00

Odprtje razstave

Nez Pez se Pritličju predstavi z zbirko risb iz sedaj petih izdanih zinov zbirke Tattoo books. Poslužuje se tako skicozne, kot preciznejše risbe, zdaj dela s črto, drugič s ploskvami. Ustvarja lasten svet raznolikih domišljijskih podob, polnih karakterja, narisanih v tako živi maniri, da se zdi, da bodo vsak čas odkorakale iz papirja.

Neža Jurman, ki deluje pod umetniškim imenom Nez Pez (1985), je diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je prejela univerzitetno Prešernovo nagrado in priznanje ALUO za posebne umetniške dosežke. Njen opus spremljajo ponavljajoči se motivi, ki se selijo skozi različne medije – skozi grafiko, risbo, sliko, avdio – video deli in kiparstvom. Svoja dela je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji, Italiji, Nemčiji, BiH, Bolgariji in na Češkem. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Razstava je prodajna, na voljo bo tudi nekaj natisnjenih zinov, tako da si v denanico ne pozabi potisniti zajetnega šopa bankovcev.

***

FB dogodek