Prostitucija in seksualno delo v srednji in vzhodni Evropi in na Balkanu

23.03.2016 | 10:00

V sredo, 23. marca bo med 10.00 in 12.00 uro v Pritličju (Mestni trg 2, Ljubljana) potekala razprava o prostituciji in seksualnem delu v srednji in vzhodni Evropi in na Balkanu, ki jo v okviru mreže ProsPol o evropskih politikah do prostitucije (www.prospol.eu) soorganizirata Mirovni inštitut in Mednarodni komite za pravice seksualnih delavk in delavcev v Evropi (http://www.sexworkeurope.org).

Diskutirali bodo: Boglárka Fedorkó, Madžarska zveza seksualnih delavcev in delavk (SZEXE), Roxana Vasi, seksualna delavka, sodeluje tudi z Mrežo za zagovorništvo pravic seksualnih delavcev in delavk (SWAN); Agata Dziuban, Jagiellonska univerza, Poljska, ICRSE in program STACJA, Mario Knezevic, direktor nevladne organizacije Sloboda prava, Srbija in dr. Roman Kuhar, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in Legebitra.

Okroglo mizo bosta moderirala Mojca Pajnik, Mirovni inštitut in FDV in Luca Stevenson, seksualni delavec in koordinator ICRSE.
Uvodni nagovor bo imela Metka Naglič, Amnesty international Slovenija.

V Pritličje vabljeni tudi na razstavo CODE:RED Publicité avtorja Tadeja Pogačarja, ustanovitelja P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja sodobnih umetnosti. Razstava bo odprta do 17. aprila.

FB DOGODEK