Razstava unikatnih stolov | Gradimo skupaj s streho za vse

18.04.2017 | 09:00

RAZSTAVA UNIKATNIH STOLOV
v Desnem atriju Mestne hiše
Z DOBRODELNO DRAŽBO
GRADIMO SKUPAJ S STREHO ZA VSE
v Pritličju, 20.4. 2017 ob 19. uri

Humanitarna neprofitna organizacija študentov in mentorjev Fakultete za arhitekturo in Fakultete za gradbeništvo in geodezijo STREHA ZA VSE vljudno vabi na DOBRODELNO DRAŽBO UNIKATNIH STOLOV in ZABAVO, ki sledi.

Stole so v okviru razvijanja prototipov pohištva izdelali študenti, ki se junija odpravljajo na graditeljsko odpravo v Ugando.
V mestu Kabale na jugu Ugande bodo zgradili Amasiko – učni center za otroke, ki živijo na ulicah v partnerstvu s humanitarno organizacijo Alongside Africa iz Velike Britanije. Uganda je ena od revnejših držav na svetu, z velikim deležem otrok, ki so brez domov in odraščajo v skrajnem pomanjkanju na ulicah, brez možnosti za pridobitev izobrazbe in dostojnega poklica. Organizacija Alongside Africa vodi v mestu Kabale center za otroke z ulice že vrsto let, a v premajhnih prostorih za naraščajoče število otrok, ki potrebujejo pomoč. Cilj projekta je izgradnja stavbe, ki bo otrokom ponudila prostor za bivanje, osnovno izobraževanje ter učenje obrtnih spretnosti. Z načrtovanjem stavbe so začeli v začetku tega študijskega leta. Ob tem stremijo k uporabi lokalnih materialov in gradbenih tehnik, spodbujanju lokalnega gospodarstva ter k načelu izmenjave znanja.

Za dosego tega cilja potrebujejo poleg dobre volje, znanja in zaupanja v boljšo prihodnost sveta tudi finančna sredstva, ki jih morajo zbrati do odhoda v Ugando. Sredstva zbirajo v sponzorski ali donatorski obliki na račun društva študentov arhitekture Streha za vse. Vsa zbrana sredstva dražbe bodo šla neposredno za nakup gradbenega materiala.

POMAGAJTE JIM ZGRADITI AMASIKO, DOM ZA OTROKE Z ULIC!

FB dogodek