Sašo Drobnič | Lucidne sanje | DrogArt

20.10.2015 | 20:00

Čeprav prespimo skoraj tretjino svojih življenj, se le redki vprašajo, kaj se med tem časom z njimi dogaja. Kadar debata nanese na sanje, se ljudje običajno spomnijo na delec na pol pozabljenih sanjskih vsebin in začnejo premišljevati o tem, kaj bi lahko pomenile. Interpretiranje sanj je le eden od “uporabnih” vidikov sanjanja; če namreč sanje “vprežemo”, lahko v njih tudi aktivno delujemo. To imenujemo lucidno sanjanje. Lucidne sanje so sanje, v katerih se zavedamo, da sanjamo. Zavedamo se, da v tistem trenutku spimo in da naše fizično telo leži v postelji, hkrati pa zavestno doživljamo še popolnoma drugačno izkušnjo. Védenje, da sanjamo, nam omogoča vplivati na vsebino in potek dogodkov, sanjski scenarij in druge elemente sanj. V njih lahko delujemo kot v vsakdanjem, budnem življenju. A brez nekaterih “omejitev”…

Več o tem, kaj so lucidne sanje, kako jih doseči in kaj v njih početi, na predavanju Saše Drobniča, sanjalca, psihonavta in raziskovalca spremenjenih stanj zavesti. Sanje in s sanjanjem povezani fenomeni ga spremljajo že od ranega otroštva – srečanje s tujim bitjem v rani mladosti ter do jutra pozabljeni nočni pohodi med odraščanjem so v njem prebudili željo po razumevanju skrivnosti zavesti in nepojasnjenih fenomenov sveta. Zadnje desetletje posveča raziskovanju zavestnega sanjanja, izventelesnih izkušenj in drugih fenomenov spremenjenih stanj zavesti ter širi informacije med ljudi.

Je urednik spletne strani “Umetnost Sanjanja” (http://dream-explorer.com/legacy), snovalec sanjskega dnevnika “Dream eXplorer” (http://dream-explorer.com) ter avtor priročnika za lucidno sanjanje “Vrata Sanjanja”, ki je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Povezave in kontakti – Umetnost Sanjanja

Web: http://dream-explorer.com/legacy
Forum: http://dream-explorer.com/legacy/forum
FB: http://www.facebook.com/pages/Umetnost-Sanjanja/297802903580798
Mail: sanjanje@dream-explorer.com

FB DOGODEK