Seksizmi v LGBT+ skupnosti

06.03.2019 | 19:00

Drage_i moje_i, lepe_i naše_i. Tema ni nova in o njej je bilo napisanega in rečenega že mnogo, a zaradi tega ni ni nič manj aktualna. Seksizmi so, žal, vpeti v LGBT+ skupnost vse odkar se je ta oblikovala – od zbijanja šal med geji na račun žensk, pljuvanja po butch lezbijkah, do prezrtosti biseksualnih oseb. V zadnjih letih pa se se jim pridružili še novi vidiki, kot so norčevanje iz spolnih in seksualnih identitet, mantra, da so transspolne osebe ukradle parado ponosa in še mnogo več.

Vse o tej temi, ki jo je v svoji magistrski nalogi obdelal_a Martin Gramc. Z njim, Suzano Tratnik, lezbično aktivistko in pisateljico, Simono Muršec, predsednico Društva Parada ponosa, in vami bomo o temi govorile_i na dolgo in široko v sredo 6. 3. v Pritličju. Pridite. Zanimivo bo!

Dogodek v sklopu TransProstorov skupaj z Martinom Gramcem organizira Zavod TransAkcija. Tokrat ga v nekoliko drugačni obliki postavljamo v Pritličje, kjer si želimo širše debate med vsemi obiskovalkami_ci.

= = =
TransProstori potekajo enkrat mesečno, izmenično s podpornimi skupinami, ki jih organiziramo pri TransAkciji.

Vsako srečanje je namenjeno specifični temi, ki je lahko povezana s transspolnostjo ali pa morda na prvi pogled ne.

Koncept TransProstora je torej odprto pogovorno srečanje, kjer ste dobrodošle_i vse_i, ki vas podana tematika zanima, še posebej pa tiste, ki čutite, da se vas tematika tako ali drugače dotika.

Ker želimo, da TransProstori obravnavajo teme, ki vas najbolj zanimajo, bomo vseskozi sprejemale_i ideje za prihodnja srečanja. Lahko nam jih podate v živo ali pa pišete na info@transakcija.si

= = =

FB dogodek