Selekcija #5 | Easter (Berlin)

18.08.2016 | 21:00

Ta obskuren future-pop je neoprijemljiv, čudaški, post-human, post-gender, post-internet, post-rap, postpost projekt berlinskega kul in hip dvojca Easter.

Max Boss iz zahodnega Berlina sredi 2000-ih sreča norveško turistko Stine Omar v Berlinu. Začneta ustvarjati videe in oblikujeta skupino Euroshit, ki kasneje postane Easter. Omar piše in izvaja svoje nenavadne lirične pesmi z različnimi glasovi (od popolnoma brezizraznih do piskajočih tipa Kate Bush), medtem pa Boss producira v Abletonu. Od 2011 sta izdala 4 albume, od no-wave “Ur A Great Babe” leta 2011, do bogatejših palet zvočnih tekstur in obskurnih referenc na albumu “New Cuisine Pt. 1” in kasneje “Beige Eyes”.

Leta 2014 sta premierno predstavila svojo serijo “Sadness is an Evil Gas Inside of Me”, melodramatično lo-fi soap opero, pripoved v obliki eseja, ki si jo bomo lahko ogledali v torek 23.8. ob 19h na FeKK Festivalu kratkega filma (https://www.facebook.com/fekk.festival/).

Poleg studijskega dela Easter zasedata odre po celi Evropi, prvič sta bila čez lužo leta 2014 na turneji po Severni in Južni Ameriki. Njun stoičen nekonvencionalen performans se lahko bolj primerja z zvočno instalacijo iz mesa in krvi kot pa s tipičnim band showom.

Zagrevata Levanael b2b felis catus.

Na mestnih stopnicah v četrtek 18. 8. ob 21.00.

https://www.facebook.com/easterband
http://easterjesus.com/
https://easterjesus.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/stevegotmayo/videos?query=easter

_________________________________________________
Dogodek poteka v okviru serije poletnih koncertov na prostem SELEKCIJA, hkrati je dogodek warm-up za FeKK Festival kratkega filma v Ljubljani, ki poteka med 22. in 27. avgustom. Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi Hostlu Tresor, ki skrbi za namestitve glasbenikov/c.

 

FB dogodek