Selekcija #5 | FARAI

V poletnih mesecih se na Mestnem trgu pred Pritličjem odvija tretja sezona serije koncertov na prostem tako domačih kot tujih izvajalcev – SELEKCIJA.

Selekcija #5 | FARAI & TØNE + NAJI

Farai, rojena v Zimbabweju, je pesnica in glasbenica, ki je kot najstnica migrirala v London, kjer je obiskovala London School of Arts. Konec leta 2015 je izdala eno svojih najbolj odmevnih skladb “Sinner” za NON Worldwide Compilation Vol.1, prvo izdajo vizionarskega kolektiva afriške diaspore – NON Worldwide, ki je leta 2017 izdal tudi njen debitantski EP Kisswell. Njen prvi album je zaključen in bo kmalu ugledal luč sveta, na odru pred Pritličjem pa bomo lahko premierno slišali skladbe iz novega albuma. Na odru se ji bo pridružil producent, glasbenik in dj TØNE.

Kot predskupina bo nastopil mlad iranski raper in producent z umetniškim imenom Naji, ki brezkompromisno piše družbeno kritične pesmi o iranski politiki in družbi, zaradi česar je tudi preživel leto dni za zapahi in bil prisiljen zapustiti Iran. Naji v Ljubljani sodeluje z lokalnimi raperji, producenti in kolektivi, večino časa pa preživi v svojem DIY studiu, kjer zavzeto in fokusirano raziskuje vse spektre hip-hopa in si, ne glede na lesenožličnike iz Dublina, želi to početi še naprej.