STREaMENJA 04 | PRAVICA DO PROTESTA V ฤŒASU EPIDEMIJE [pogovor] + FRAW BLANKA + LIARA T’SONI [live act]

04.03.2021 | 20:00
_______________________________________________________________________
๐™‹๐™๐˜ผ๐™‘๐™„๐˜พ๐˜ผ ๐˜ฟ๐™Š ๐™‹๐™๐™Š๐™๐™€๐™Ž๐™๐˜ผ ๐™‘ ฤŒ๐˜ผ๐™ŽU ๐™€๐™‹๐™„๐˜ฟ๐™€๐™ˆ๐™„๐™…๐™€ [pogovor]
+
๐™๐™๐˜ผ๐™’ ๐˜ฝ๐™‡๐˜ผ๐™‰๐™†๐˜ผ + ๐™‡๐™„๐˜ผ๐™๐˜ผ ๐™’๐™Ž๐™Š๐™‰๐™„
[live act]
_______________________________________________________________________
[pogovor]
Epidemija je posegla v ลกtevilne temeljne pravice, njihovo izvrลกevanje so oblasti omejile ali celo prepovedale. Pravica do mirnega zbiranja je ustavno varovana pravica, nerazdruลพljivo povezana s svobodo izraลพanja in predstavlja kljuฤen element demokratiฤne drลพave. Vsakrลกno omejevanje pravice do zbiranja, tudi v ฤasu epidemije mora biti epidemioloลกko utemeljeno in ฤasovno omejeno.
Zakaj je pravica do zbiranja za posameznike_ce in druลพbo pomembna, ali je tudi v tujini podobno omejena in kako bodo v pogovoru, ki ga moderira Monika Weiss, govorile
โ€“ Sanja Joviฤiฤ‡, European Academy of Law, Trier, Nemฤija,
โ€“ Sanja Fidler, Protestival,
โ€“ Nataลกa Posel, Amnesty International Slovenija,
Uvodoma bo staliลกฤa Evropske komisije predstavila Nataลกa Gorลกek Mencin, vrลกilka dolลพnosti vodje predstavniลกtva Evropske komisije v Sloveniji.
_______________________________________________________________________
๐˜๐˜™๐˜ˆ๐˜ž ๐˜‰๐˜“๐˜ˆ๐˜•๐˜’๐˜ˆ + ๐˜“๐˜๐˜ˆ๐˜™๐˜ˆ ๐˜›’๐˜š๐˜–๐˜•๐˜
Kaja Janjiฤ‡ ลพe veฤ kot desetletje deluje na plesno-performativnem podroฤju, zadnjih ลกest let pa se udejstvuje tudi kot glasbena ustvarjalka. Pod aliasom Fraw Blanka jo lahko zasledimo v Hip hop/Dub triu ล lagwerk, pod taktirko Tadeja Marklja, ลพe dobro poznanega DJ Dado. Fraw Blanka deluje tudi kot solo izvajalka in trenutno pripravlja svoj prvi album Stranski Uฤinki, ki bo predvidoma izลกel v letoลกnjem letu pod neodvisno zaloลพbo Munje records. Fraw Blanka je s svojo izrazito prezenco, ognjevitostjo in brezkompromisnim izborom besed ena najbolj karizmatiฤnih in vrhunskih hiphop ustvarjalk v naลกem prostoru. Poleti l. 2020 je nastopila in navduลกila pred Pritliฤjem v okviru serije Selekcija, tokrat pa v virtualnem prostoru z vizualno mesijo Liaro T’Soni. Na gramofonih in majku se ji na odru pridruลพuje producent/mc Sajkoslav.
Za vizualno podlago serije skrbi grafiฤna oblikovalka in vizualna umetnica Liara Tโ€™Soni. Liara T’soni fka Farah Sara Kurnik (roj. 2000) je ljubljanska vizualna umetnica, ki ustvarja na podrocฬŒju graficฬŒnega oblikovanja in videa. Med drugim jo zanima eksperimentiranje z medijem digitalnega kolazฬŒa, v zadnjem cฬŒasu zelo prisotnega med vizualnimi trendi t.i. glasbenega spletnega podtalja v katerega se pogosto umesฬŒcฬŒa.
Vabljeni_e k spremljanju.
POSNETEK POGOVORA:

KONCERT: