Tačke stran od RTV! 11. – 26.11.2022

11. – 26. 10.2022
Sprememba zakona, o kateri bomo odločali na referendumu v nedeljo, 27.11., RTV vrača javnosti in njenim zaposlenim.
Veliko večino, to je 21 od 29 članov programskega sveta, ki odloča o ključnih kadrovskih in programskih odločitvah, je doslej imenovala vladajoča politika v parlamentu, po novem niti enega. Z novim zakonom bodo vodstvo delno imenovali zaposleni, delno pa različne strokovne institucije, ki bodo pred imenovanjem izvedle javni razpis, na katerega se bodo lahko prijavili vsi, ki se ukvarjajo z znanostjo, umetnostjo, filmom, športom, mediji, varstvom okolja, pravicami invalidov in človekovimi pravicami.
Sprememba zakona tako prinaša RTV brez politikov v vodstvu, brez političnega kadrovanja in brez političnega vmešavanja v program.
🐾 Zato, politika, tačke stran od RTV! 🐾
Če si ZA javno in neodvisno RTV, tako kot mi, pridi na izobraževanje o vsebini zakona in pomenu RTV ta petek ob 14:00 in postani eno- ali večdnevni prostovoljec_ka na info točki v Pritličju, kjer se bomo dva tedna pred referendumom družili, poslušali in razpravljali z ustvarjalci_kami radijskih in televizijskih programov edinega javnega medija v državi. Več info na: pritlicje@gmail.com
—————————————–
DOGODKI: