Transspolna življenja v Sloveniji

09.11.2016 | 19:00

Zavod TransAkcija in Pritličje vabita na ogled dokumentarnega filma Transspolna življenja v Sloveniji, ki bo 9. novembra ob 19. uri v Pritličju. Filmski večer predstavlja drugega izmed 4 dogodkov v sklopu TransFormacij – meseca osveščanja o transspolnosti.

Dokumentarni film je bil prvič predvajan 29. junija 2016 v Stari Mestni Elektrarni v Ljubljani, premiere pa se je udeležilo preko 180 oseb. Interes je še vedno velik, zato je tokratna projekcija odlična priložnost za tiste, ki si filma še niste ogledale_i, in seveda za vse, ki se nam želite pridružiti na prijetnem družabnem večeru. Projekciji bo sledil pogovor z ustvarjalkami_ci in nastopajočimi v filmu, moderiral pa ga bo dolgoletni aktivist za človekove pravice Mitja Blažič.

O filmu:
Dokumentarni film Transspolna življenja v Sloveniji, ki predstavlja 10 transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb iz raznih krajev države, govori o raznolikih doživljanjih lastne spolne identitete ter položaja transspolnih oseb v slovenski družbi. Film želi povečati osveščenost o življenju transspolnih oseb v Sloveniji, predvsem pa prispevati k povečanju vidnosti in legimitiranja transspolnih oseb, tako razkritih kot (še) nerazkritih.

Film je nastal v sodelovanju Zavod TransAkcija, nevladne organizacije, ki deluje za podporo in zagovorništvo pravic transspolnih oseb v Sloveniji in Sanctuary Studios Inc (Kanada), mednarodnega produkcijskega podjetja, ki primarno producira dokumentarne filme o človekovih pravicah s poudarkom na pravicah LGBTI oseb.

Režija: Michelle Emson
Produkcija: Anja Koletnik in Evan Ana Grm
Dolžina: 40′
Jezik: film je v slovenskem jeziku z angleškimi podnapisi. // The documentary is in Slovenian and has English subtitles.

FB DOGODEK