Za otroke gre!

13.10.2016 | 18:00

Vsem otrokom je potrebno zagotoviti enake možnosti ne glede na socialni in ekonomski položaj njihove družine. Eden prvih nujnih pogojev za to je zagotoviti brezplačno kosilo za 23.000 osnovnošolcev iz revnih družin, ki so trenutno deležni le delne pomoči. Za družine z dohodkom med 181 EUR in 360 EUR na družinskega člana je namreč katerokoli doplačilo pogosto preveč. 8. julija 2016 je bil zato v zakonodajni postopek vložen Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o uveljevaljanju pravic z javnih sredstev, ki uvaja 100% subvencioniranje šolskega kosila tudi za otroke z drugega in tretjega dohodkovnega razreda.

Predlog Združene levice bo tako obravnavan po rednem postopku, 17.10.2016. S sprejemom zakona problema lačnih otrok tako ne bi več reševale humanitarne organizacije, kot so Petka za nasmeh, Siti besed in Zveza prijateljev mladine Slovenije ter nekatere občine, ampak bi vajeti končno prevzela država.

Vabljeni na okroglo mizo, na kateri se bodo o zakonskem predlogu Združene levice, trenutnem stanju po šolah in o tem zakaj nekatere stranke predlog označujejo kot populističen pogovarjali:

– Rok Usenik – Petka za nasmeh
– Goran Popovič – Ravnatelj Osnovne šole Livada
– Violeta Tomič – Združena levica.

Vabljene_i.

FB DOGODEK