Zahtevamo pravice

19.02. | 19:00

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem pogovoru 2. letnika delovanja Inštituta 8. marec: “Zahtevamo pravice.”

Na prvem pogovoru, na katerem bomo orisali pomembnejše mejnike preteklega leta, bodo sodelovali Tadej Troha, filozof, Darja Zaviršek, sociologinja, in Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec. Dogodek bo povezovala Sinja Čož, članica programskega odbora Inštituta.

Dogodki v sklopu letnika “Zahtevamo pravice” bodo prepletali tako teorijo kot prakso. Pred vsakim dogodkom bomo na obstoječe politične opcije naslovili vprašanja in nanje zahtevali jasne odgovore. Na rednih mesečnih dogodkih bomo te odgovore analizirali in jih primerjali z njihovim dosedanjim delovanjem.

Kakšna je naša prihodnost znotraj EU? Kakšne posledice je na političnem parketu pustila begunska “kriza”? Kdo nam je pravzaprav prava grožnja in kako preseči politiko strahu? Kam nas pelje feministično gibanje in zakaj je pomembno? Kaj so naslednji koraki za LGBT skupnost? Kaj so razlogi za socialne in ekonomske neenakosti? Zakaj je družbene probleme potrebno preučevati tudi skozi prizmo ekologije?

Na vsa ta vprašanja bomo poskušali odgovoriti na naših rednih mesečnih dogodkih v Pritličju, hkrati pa k dialogu pozvali tudi tiste, ki so na oblasti.

Pred pogovorom, ob 11.00, bo v Pritličju potekala tudi novinarska konferenca, kjer bomo predstavili 2. letnik delovanja Inštituta 8. marec.

FB dogodek