2 svečki Pritličja | Javna tribuna Prostor za prostore

19.11.2016 | 17:00

Javna tribuna
Prostor za prostore – kaj nas povezuje in kaj deli?

Metelkova, Kinošiška, Poligon, Pritličje, Rog, Stara elektrarna – nekateri so javni zavodi, drugi zasebni zavodi, nekateri podjetja, nekateri avtonomne cone. Progresivni, robni, alternativni, odklonjeni od najlepšega mesta na svetu, najbrž celo brez skupnega imenovalca. Navznotraj pogosto heterogeni, eden do drugega včasih nespoštljivi, neprizanesljivi in kritični, skoraj vedno pa distancirani.

Kdo sploh so in kaj jih loči od drugih? Kaj je merilo njihove razlike: rezultati, ki jih vsak od njih proizvaja ali produkcijski pogoji, ki so jim podvrženi? Je d.o.o. ali javno financiran zavod lahko nekdo, ki dela razliko? Lahko nehierarhično in zunajpravno strukturirani prostori in ideologije, ki stojijo za njimi, sploh vzpostavljajo sodelovalne odnose z legalističnimi tvorbami, ki temeljijo na priznavanju oblastnega reda in ga s svojim obstojem utrjujejo? Kolikokrat se nominalna toleranca pretvori v realno sodelovanje? So vse te razlike konstitutivnega pomena ali zgolj posledica narcizma malih razlik?

Na tribuni, ki bo v soboto 19.11. ob 17.00 v Pritličju, se bosta Jernej Kaluža In Robert Bobnič (Radio Študent) pogovarjala z:
– Eva Matjaž, soustanoviteljica Poligon -> kreativni center,
– Nina Hudej, soustanoviteljica Pritličje,
– Andrej Pavlišič, uporabnik AKC Metelkova mesto,
– Simon Kardum, direktor Kino Šiška,
in še neznana oseba iz Tovarna Rog 🙂

Organizacija: Radio Študent in Pritličje.

FB DOGODEK

 

POSNETEK TRIBUNE