AV LIVE | Hyenaz

24.04.2019 | 21:00

Berlinski duo HYENAZ: Elektronska avantgardista, avtorja zvoka in giba Kathryn Fischer in Adrienne Teicher sta razvila kultni status za svoje potujoče predstave v živo, za katere jih je elektro super zvezdnica Peaches poimenovala “performative monster duo”, revija Kaltblut pa ju je uvrstila med enega izmed najboljših live performansov v Berlinu.

Njun sintetični zvok izvira iz presežka kulturnega in potrošniškega materiala. Njun desetletni, performerski in zvočni raziskovalni projekt ‘Foreign Bodies’ so preoblikovani, zvočno obdelani terenski posnetki; od begunskih taborišč do zvokov dvoživk in spremljanja njihovih navad do različnih skupnosti. Kaj se zgodi, ko telo postane tuj predmet, stvar, ki se je je treba bati, upravljati ali celo uničiti, so ena izmed vprašanj, ki so se pojavila ob raziskovanju projekta.

Njuna prva izdaja PROXIMITY je bilo predvsem poslušanje in učenje od živali, zlasti žab. Posnetke iz narave sta sintetizirala in preoblikovala v elektronske zvoke.

Še ena pomembna izdaja zasedbe Hyenaz je bil remiks ‘I Want To Move‘ iz leta 2017 producentke Paule Temple (Gegen), s katerim so zbirali denar za prosilce za azil v Berlinu.

Za film ‘Queercore: How to punk a Revolution?‘ Yonyija Leyserja sta prispevala glasbo in nastopila na projekciji filma na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma v Amsterdamu.

 

Drugi album z naslovom ‘Critical Magic’ ju je popeljal od zloglasnega berlinskega Berghaina v Korejo, Kitajsko in na Japonsko in nazaj v Evropo.

V Ljubljani bosta prvič nastopila v Pritličju v sredo 24. aprila 2019.

https://www.hyenaz.com/
https://www.facebook.com/hyenazhyenaz/

***

FB dogodek