Pri3tličje | #bullyfreebar

15.11.2017 | 19:00

Ne le filmska industrija, #TudiGostinstvo je prostor nadlegovanja in nasilja nad zaposlenimi. Opolzki in žaljivi komentarji, neželeno naslavljanje z vzdevki, zgodbe in šale s spolno vsebino, pohotni pogledi, strmenje v dele telesa, grožnje, kričanje in celo fizično nasilje so vsakdanji pojav; tako vsakdanji, da se včasih zdi del delovne rutine. Njegovi najpogostejši povzročitelji so stranke. Po ugotovitvah raziskave med zaposlenimi v ljubljanskih lokalih je odstotek žensk, ki so bile v času zaposlitve žrtve spolnega in drugega nadlegovanja 95%, kar je v primerjavi z moškimi sodelavci dvakrat več.

Gostinski lokali so najbolj odprti in izpostavljeni javni prostori, živ muzej prijaznosti in spoštljivosti, ki pa sta lahko le dvosmerni ali pa ju ni. Gost nima vedno prav. Dobrodošlica se konča pri prvem posegu v dostojanstvo zaposlenih.

Delavke in delavci v gostinstvu so navajeni poslušati, tokrat bodo spregovorili. O izkušnjah z nadlegovanjem, ki so posledice dolgo časa prisotne kulture, v kateri se s kavo, pivom ali pico kupi še kos človeka.

#BullyFreeBar
_______________________________________________________
Pritličje raste. Ob 3. obletnici pripravljamo štiridnevno druženje z izidom EP-ja Gašperja Torkarja “Dreams Of Others”, koncert Diamond Terrifierja, nastopi Partijske linije (Blaža Pavlice in Jaše Bužinela), R36, Muzikačake, Luke Prinčiča, tribute DJ Verhu s Felis Catusom, Koordinate zvoka, DJ večerom ter govornico v znamenju akcije #bullyfreebar, s katero opozarjamo, da je #tudigostinstvo prostor nesprejemljivega nadlegovanja in nasilja nad zaposlenimi.
SREDA: goo.gl/syaVY8
ČETRTEK: goo.gl/mCriTR
PETEK: goo.gl/aYjf5L
SOBOTA: goo.gl/PnVsiY

Fb dogodek