Pri3tličje | Gašper Torkar, Luka Prinčič, Muzikačaka, 5237

16.11.2017 | 20:00

GAŠPER TORKAR – DREAMS OF OTHERS (EP RELEASE)

Novomeščan Gašper Torkar je dejaven na področju literature, zvoka, glasbe, gibljivih podob in gledališča. Poleg številnih sodelovanj za oder, instalacije in dogodke je deloval kot DJ pri Belem smetju, pripravljal glasbo in zvok za pesniške nastope revije IDIOT, predstave v SNG Drami, instalacije in performanse umetniškega kolektiva DivinaMimesis, leta 2016 pa se je s svojim samostojnim glasbenim projektom predstavil na Klubskem maratonu in nastopil na festivalu Sonica.

Založba Kamizdat na dan dogodka s ponosom objavlja njegov
kratkometražec, ki se stilsko sprehaja skozi fuzijo nekaterih vplivov
klubske elektronike na eni strani in sodobnih pristopov k hrupu in
zvočni kompoziciji na drugi.

LUKA PRINČIČ je dolgometražni glasbeni raziskovalec elektronskega (so)zvočja, lokalnih prostorov, temnih ritmov in glasbenih kontekstov. Za odmev bo odigral nekaj improvizacij na temo njegovega zadnjega izida Albatross EP (Kamizdat, 2017) in nekaterih poetičnih referenc.

MUZIKAČAKA je »one-woman-does-everything-by-herself band« Sare Korošec iz Haloz. Ustvarja zvočne pokrajine, po katerih poslušalci počasi drsimo v spremljavi odmevajočih glasov, ki so velikokrat popolnoma vraščeni v pokrajino. Po heterogenem prvencu »Tako, da ne bi bolelo«, kjer so bile posamezne pesmi različni načini iskanja kako preboleti preteklost, se k nam vrača s konceptualnim albumom »Dolgčas«, na katerem pesmi prehajajo ena v drugo in pri tem odzvanjajo utripanje dolgega časa, ki ne beži in ne čaka. Časa, ki zgolj je in se vrača sam vase.

Za vizualno podobo bo poskrbela vizualistka 5237.

_______________________________________________________
Pritličje raste. Ob 3. obletnici pripravljamo štiridnevno druženje z izidom EP-ja Gašperja Torkarja “Dreams Of Others”, koncert Diamond Terrifierja, nastopi Partijske linije (Blaža Pavlice in Jaše Bužinela), R36, Muzikačake, Luke Prinčiča, tribute DJ Verhu s Felis Catusom, Koordinate zvoka, DJ večerom ter govornico v znamenju akcije #bullyfreebar, s katero opozarjamo, da je #tudigostinstvo prostor nesprejemljivega nadlegovanja in nasilja nad zaposlenimi.
SREDA: goo.gl/syaVY8
ČETRTEK: goo.gl/mCriTR
PETEK: goo.gl/aYjf5L
SOBOTA: goo.gl/PnVsiY

FB dogodek