Chilli Space: TIMEQUAKE (Live) & ORGANON

14.08.2015 | 21:00

Po mesecu dni bo v Pritličju ponovno gostila ljubljanska umetniška združba eksperimentalnih ustvarjalcev ambientalne elektronike – Chilli Space. V tokratni ediciji lahko na uličnem vrtu Pritličja pričakujete ambientalni live act dvojca Timequake, kasneje pa v notrajosti lokala še DJ set dub techno mojstra Organona. Prost vstop!

~
TIMEQUAKE (Live Act)
Chilli Space, Parmova
https://soundcloud.com/timequake

Timequake je ljubljanski dvojec, ki ustvarja ambientalno elektronsko glasbo z eksperimentalnim pristopom kombiniranja analognih sintetizatorjev in sekvencerjev z digitalnimi procesorji zvoka. V svojih delih se vedno znova podajata na neznana pota raziskovanja zvoka in aranžmaja. Njun zvok zaznamuje nostalgični pridih futurizma, kozmičnosti in romantike, ki so v preteklosti vsak na svoj način burili duhove glasbenih kritikov, razdvajali glasbene teoretike in z nikoli prej slišanimi zvoki navduševali poslušalstvo. Od njunega živega glasbenega performansa v Pritličju lahko pričakujete umirjeno ambientalno elektroniko, katere ritmična podstat bo namesto v perkuzivnem slonela na repetitivnih sekvencah sintetizatorjev.

~
ORGANON (DJ Set)
Chilli Space, Biomechanics
https://soundcloud.com/organon
http://organon.bandcamp.com

~
CHILLI SPACE KOLEKTIV
https://www.youtube.com/user/MrChilliSpace

Chilli Space je ljubljanska umetniška združba eksperimentalnih ustvarjalcev ambientalne elektronike. Združuje jih pristop podalpske svežine in sončne topline, ki vztrajno greje njihove zvočne globine. Sicer je med poznavalci domače elektronike Chilli Space znan po svoji istoimenski kompilaciji, katere 13 let trajajoči niz šteje 9 CD in 2 dvojni vinilni izdaji.

FB DOGODEK