SONICA SERIES XVII: Lady Boy Records (Islandija): Nicolas Kunysz, Harry Knuckles

15.08.2015 | 21:00

Pritličje in MoTA predstavljata

SONICA SERIES XVII: Lady Boy Records (Islandija): Nicolas Kunysz, Harry Knuckles

Ekspermentalni zvoki na meji med tihim, nežnim ambientom in hrupnejšimi odvodi ter pritajenimi plesnimi pulzi ene bolj varovanih islandskih zvočnih skrivnosti, založbe Lady Boy Records!

Na obisk v sklopu svoje evropske turneje prihajata Nicolas Kunysz in Frímann Ísleifur Frímannsson, ustanovitelja islandske založbe Lady Boy Records.

V soboto, 15. 8., bosta v Pritličju predstavila svoja solo nastopa in nam pokazala pot skozi široka polja eksperimentiranja, čez katera tako pogosto potujeta tudi sama.

Nicolas Kunysz se bo za ustvarjanje svoje zvočne slike posluževal lo in hi fi tehnik; naključni posnetki ter terenski posnetki v živo bodo zgradili pot skozi organski svet tonov, občutljivo zvočno arhitekturo, ki neprestano narašča in se ruši.

Sledil mu bo Frímann aka Harry Knuckles, ki bo pokazal svojo sposobnost kreiranja zanimivih grobih zvokov, ki se plesno prepletajo med seboj. Za razliko večine glasbenikov znotraj žanra je sposoben ustvarjati zaporedja in vzorce, ki mejijo že skoraj na DJ-anje.

Za okus:

Nicolas Kunysz

Harry Knuckles
https://ladyboyrecords.bandcamp.com/track/untitled-2

Pričakujte eklektično eksperimentiranje.

FB dogodek