Darla Smoking & Well Gedacht

25.10.2017 | 21:00

Dvocikel predstavlja:

Darla Smoking (SI) & Well Gedacht: Stormtrap Asifeh (AT/PS), Ethnique Punch (TR/GER), Levni (AT/TR)

Glasbena rezidenca: Layerjeva hiša, 20. – 25. oktober
Koncert v Ljubljani: Pritličje, sreda, 25. oktober, ob 21. uri
Koncert v Kranju: Trainstation SubArt, četrtek, 26. oktober, ob 21. uri
Brezplačno

Podtalna hip-hop naveza Well Gedacht, ki ustvarja na transverzali Istanbul – Dunaj, bo svoje beate in lirike premiksala z dub domačico Darlo Smoking. Samostojna koncerta zasedb z nekaterimi skupnimi, na novo in čisto sveže zapakiranimi stvaritvami, ki jih bodo fantje producirali na glasbeni rezidenci, bodo na posluh v sredo, 25. oktobra, na odru ljubljanskega urbanega centra Pritličje in v četrtek, 26. oktobra, v klubskem vzdušju kranjskega Trinstation SubArta.

Darla Smoking (SI)

Darla Smoking je sveža zasedba, ki jo sestavljata prekaljena akterja domačega podtalja – prvi skrbi za ritem, drugi pa manipulira s sempli, elektroniko in dimno zvočno kuliso. Gre za čvrsto, na dubu temelječo glasbeno entiteto, znotraj katere se prelivata sodobnost in ljudsko izročilo ter tradicija. Obenem pa Darla Smoking predstavlja glas tisočerih z vseh koncev zemeljske oble – temačna, spet drugič pa plesno lahkotna mešanica duba, elektronike, etna in glasb sveta. Maja je Darla izdala prvenec Big Bug pri založbi KAPA Records.
https://kaparecords.bandcamp.com/album/big-bug

Well Gedacht: Stormtrap Asifeh (AT/PS), Etnique Punch (TR/GER), Levni (AT/TR)

Stormtrap Asifeh je eden najbolj znanih in spremljanih palestinskih alter raperjev, vse od trenutka, ko ga je Soundcloud izpostavil kot artista dneva, ima preko milijon sledilcev. Je soustanovitelj kolektiva Ramallah Underground ter ustvarja v Evropi, kjer je tudi redno prisoten s svojimi rimami v arabskem jeziku.
https://soundcloud.com/stormtrap
www.youtube.com/watch?v=gZvt4Seq1k4

Ethnique Punch je raper, producent in vizualni umetnik, ki v svojo glasbo umešča tradicionalne elemente, repa v stari anatolščini in producira umazane beate, ki so poleg semplov vzhoda nejgov prepoznaven element, ki ga prepleta z metaforično poetiko in mirnim globokim glasom, ki spominja na turške mantre. Njegova poetika pa se ne glede na to ali je osebna ali gleda na stvari širše redno dotika perečih tem kot so rasna segregacija, homofobija, spolna neenakost, uničevanje okolja itd… V zadnjem odbobju vedno več nastopa v “Evropi”.
https://wellgedacht.bandcamp.com/album/vinyet
www.youtube.com/watch?v=H-6taRpMMnc

Levni – Aras Levni Seyhan je improvizator, kitarist, beat maker in producent, tonski mojster za večino plošč svojih kolegov, redno izdaja svoje komade in sodeluje kot beatmaker in producent z različnimi akterji. Na domačih tleh smo ga imeli moč videti v triu The Friendly Guitar Trio v sodelovanju z duom The B.Bees. Skupaj so pri omenjeni založbi Well Gedacht v letošnjem letu izdali kaseto posneto v živo v Klub Baza v Ajdovščini.
https://soundcloud.com/levni

– – –
Produkcija: Zavod Carnica, Društvo Kreatura Moonlee
Soprodukcija: Pritličje, SubArt, Prešernovo gledališče Kranj
Sofinancerji: Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Kranj
www.dvocikel.si
www.layer.si
www.moonleerecords.com
www.pritličje.si
www.trainstation-squat.org

DVOCIKEL, cikel koncertov in glasbenih rezidenc

Dvocikel raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo, glasbenikom ponudi prostore za ustvarjanje in jih vzpodbudi k povezovanju različnih avtorskih izrazov, v domačem glasbenem prostoru pa se nadeja sprožanja novih zamisli. Dvocikel poganjata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.

FB dogodek